Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KOSGEB yetkilileri Erdek’te seminer verdi

KOSGEB yetkilileri Erdek’te seminer verdi

Erdek Ticaret Odası (ETO) ve KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü işbirliği ile Erdek’te "KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri" verildi.

Erdek Ticaret Odası (ETO) ve KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü işbirliği ile Erdek’te "KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri" verildi.  
Erdek Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan KOSGEB Balıkesir Müdürü Dr. Deniz Timurçin, kurumun sağladığı destekler ve bankacılık işlemlerinde zorunlu hale gelen İşletme Sınıfı ve KOBİ Vasfı Belgesi hakkında detaylı bilgiler verdi. 
Timurçin detaylı sunumunda, “Gerek Türkiye'deki gerek dünyadaki işletmelerin  % 99.9’u KOBİ statüsünde yer alıyor. 250'den az çalışanı olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 250 milyon lirayı aşmayan işletmeleri KOBİ olarak tanımlıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 
Ardından  KOSGEB tarafından desteklenen sektörler, “Girişimcilik Destekleri”, “AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri”, “İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri”, “KOBİ Finansman Destekleri”, “İŞGEM/TEKMER Destekleri, “Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri” “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” konu başlıklarında geniş çerçevesinde bilgilendirmelerde bulunuldu. 
Programın sonunda soru-cevap bölümüne geçilerek katılımcıların soruları yanıtlandı.
Seminerden sonra açıklama yapan Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı Turan Gün, günümüz ekonomi koşullarında finansal desteklerin işletmeler için hayati olduğuna vurgu yaparak, “Üyelerimizin gerek KOSGEB gerekse de diğer devlet desteklerinden yararlanması adına bilgilendirme toplantılarımıza devam edeceğiz.” dedi.  
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: KOSGEB yetkilileri Erdek’ seminer verdi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı