Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

KOSGEB, önemli işler görüyor

KOSGEB, önemli işler görüyor

Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin Çay, beraberindeki KOBİ uzmanlarıyla beraber Balıkesir Valisi Ahmat Turhan

Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin Çay, beraberindeki KOBİ uzmanlarıyla beraber Balıkesir Valisi Ahmat Turhan`ı makamında ziyaret etti.
KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay`ın, Vali Turhan`a yaptığı ziyarete, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, TÜMSİAD, BİAD, BASİAD, BAGİAD ve BESOB temsilcileri eşlik etti.
Çay, ziyarette KOSGEB`in destekleri, Balıkesir destek rakamları ve desteklenen projeler ve girişimciler hakkında Vali Turhan`a bilgi verdi.
Ülkemizin, 2009 yılından itibaren 37 katılımcı ülke içerisinde yer alarak dahil olduğu Avrupa KOBİ Haftası ile ilgili bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, Avrupa KOBİ Haftası ile KOBİ`lerin desteklemesi için AB`nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini desteklemek, yaygınlaştırmak ile girişimciliği özendirmenin amaçlandığını ifade etti.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`da, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyaretten dolayı konuklarına teşekkür etti. Odalar, Dernekler ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) hazırladığı Girişimcilik Kurslarının eğitmen ve diğer mali giderlerinin mevzuat açısından uygun olursa, GMKA tarafından finanse edilmesi talimatı vereceğini belirten Vali Turhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından konunun koordine edilmesi talimatı verdi.
Turhan, konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Ülkemizde işsiz vatandaşımız çok olmasına rağmen kalifiye işçi bulmak çok zor bu sorunu biran önce çözmemiz lazım. Gelişmiş ülkelere baktığımızda KOBİ`lerin çok gelişmiş olduğunu, diğer ülkelere ihracat yaptığını görüyoruz. Balıkesir olarak, bizim en büyük avantajımız, meslek liselerinde okuyan öğrenci sayımız diğer liselerde okuyan öğrencilere göre fazla. Bu ileride kalifiye eleman bulma yönünden ilimize avantaj sağlayacaktır. Balıkesir ileride sadece tarım, hayvancılık, turizm veya sanayi şehri olmayacak, bunların hepsi olacak. Ancak bunlardan hangisini ele alırsanız alın, öncelikle girişimcilik gerekiyor. Gelişmemiz için en önemli kurslardan birisi girişimcilik kurslarıdır. Özellikle kadınlarımızın istihdama, ekonomiye, ticarete ve sosyal hayata kazandırılması açısından biraz daha pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte ilimizin refah seviyesi çok daha yüksek seviyelerde olacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli