Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KOSGEB, 2012de 1 milyon 780 bin lira dağıtmış

KOSGEB, 2012de 1 milyon 780 bin lira dağıtmış

KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay, her geçen yıl KOBİlere ve girişimcilere sağladıkları desteklerin arttığını belirtti.

KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay, her geçen yıl KOBİ`lere ve girişimcilere sağladıkları desteklerin arttığını belirtti. 
Geçen yıl 1 milyon 780 bin TL civarında Balıkesir`e destek sağladıklarını ifade eden Hüsamettin Çay, 2013 yılında Kasım ayı itibariyle 2 milyon 200 bin TL destek verdikleri bu rakamın yılsonunda 3 milyonu geçeceğini belirtti.
Yeni girişimcileri destekleme adına kurum önemli projelerinin de bulunduğuna dikkat çeken KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay, "70 saatlik eğitimin ardından girişimci belgesini alanlara 30 bin liraya varan hibe ve 70 bin TL`ye varan kredi imkânı var. Hibe desteği erkeklerde % 70, bayanlarda % 80 oranında" dedi. 
Çay, genel destek programı, ARGE programının yanı sıra işletmelerin işbirliği yapmasına yönelik desteklerinde olduğunu belirtti.
KOSGEB destekleri girişimcileri bekliyor. Son yıllarda işletmelere ve girişimcilere sağladığı imkânlarla öne çıkan KOSGEB, Balıkesir`de de faaliyetlerine doludizgin devam ediyor. Her geçen yıl başarı grafiğini yukarı çıkaran KOSGEB`in çalışmaları hakkında İl Müdürü Hüsamettin Çay`dan bilgi aldık. Başarı oranını geçen yıla göre % 100`ün üzerine çıktığını belirten Hüsamettin Çay, "Genel faaliyetlere baktığımızda geçen yılla kıyaslarsak bazı faaliyetlerimizde % 200`ü aşan bir oranımız var. Toplam destek bakımından ise geçen yılın üzerindeyiz. % 100`luk bir artış olacak gibi. Geçen yıl 1milyon 780 bin TL civarında destek verdik. Kasım ayı itibariyle 2 milyon 200 bin TL civarında ama yılsonu itibariyle 3 milyonun üzerinde destek vereceğiz." dedi.
Çay, konuşmasını şöyle sürdürdü: " STK`ları harekete geçirdik. Kurs açmak konusunda onları cesaretlendirdik. Yeni girişimci olacaklar için geçen yıl 345 kişi bu eğitimden geçmiş. Ağırlıklı olarak % 95`i İŞKUR`un açmış olduğu kurslardır. Bu yıl sivil toplum kuruluşlarını devreye soktuk. Bu yıl şu an itibariyle 1000`e yaklaştı. Bu kurs alan sayısı arttıkça destekten faydalanan kişi sayısı da artıyor. Destekten yararlanmak için eğitimler şart. 30 bin TL`ye kadar hibe desteği var. 70 bin TL`de sabit yatırım desteği veriliyor. Önce başvuru yapıyorlar, o faaliyete yönelik satın alma oluyor. Ondan sonra bize ödemek için başvuru yapılıyor. Erkeklerde % 70 bayanlarda % 80 hibe veriliyor. ARGE destekleri % 80`ne kadar çıkıyor. Bunun yanı sıra bayanlara yönelik kurslar açtık. Genel destek programımız var. 12 alanda ARGE desteklerimiz, KOBİ, işbirliği güç birliği projelerimiz var. Beş işyeri birleşirse onlara ayrı bir paketimiz var." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı