Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

Kurum müdürü Bekir Alkan, hâlen 50´nin üzerindeki kurslarına katılan kursiyerlerin sayısının bini aştığını açıkladı.

Erdek İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´ne bağlı kurslar büyük ilgi görüyor.
Kurum müdürü Bekir Alkan, hâlen 50´nin üzerindeki kurslarına katılan kursiyerlerin sayısının bini aştığını açıkladı.
Kurs sayılarının daha da artırmak istediklerini, ancak kurs yeri bulmakta zorluk çektiklerini vurgulayan Alkan, "Yeni binalara kavuşursak, yeni kurslarla daha çok vatandaşımıza ulaşacağız" dedi.
KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ
Erdek´te bir ilki gerçekleştirerek, (Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile işbirliği içinde "girişimcilik semineri" açacaklarına da dikkat çeken Alkan, şunları söyledi:

"Bu kursumuz için son kayıt tarihi 15 Kasım olup, 17-21 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kursiyerlerimize, KOSGEB yetkilisi tarafından, 4 günde, toplam 32 saat ders verilecek. Seminerde başarılı olanlar, verilecek sertifikayla yeni iş kurmaları için KOSGEB´den karşılıksız kredi alma olanağı sağlayacaklar. Seminer için şu andaki başvuru sayımız 30´u buldu. Yeni başvuruları da bekliyoruz."
MÜZİK ALETLERİ YAPIMI KURSU
İlçede ilk kez, "müzik aletleri yapımı kursu" açmayı da plânladıklarını, bu kursu verecek öğretmenin de hazır olmasına karşın yersizlik nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Alkan, "Yer bulursak, Güney Marmara Kalkınma Ajansı´ndan (GMKA) sağlayacağımız kredi ile bu kursumuzu başlatmak istiyoruz" diye konuştu.
Alkan, yine Erdek tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, "kuaförlük ve cilt bakımı" ve "turizm rehberi" kurslarını açmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.
Halk Eğitim Merkezi´nin bir dalda kurs açması için en az 12 kursiyerin başvurusu gerekiyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli