Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KOSGEB destekli kredi ile makarna üretim tesisi kurdu

KOSGEB destekli kredi ile makarna üretim tesisi kurdu

Ayda 4 ton makarna üreten Serap Karakaş, ürününü kilosu 15 liradan İstanbul, Bursa ve Balıkesir´deki marketlere satıyor.

Ayda 4 ton makarna üreten Serap Karakaş, ürününü kilosu 15 liradan İstanbul, Bursa ve Balıkesir´deki marketlere satıyor.
Manyas´ın kırsal mahallelerinden Kulak´ta yaşayan Serap Karakaş yaptığı açıklamada, Manyas´ın, tüketilebilir otların doğada kendiliğinden yetiştiği bölgelerden olduğunu söyledi.
Hiçbir kimyasal ilaç ve gübre kullanılmayan bu otların tamamen doğal yetiştiğinin altını çizen Karakaş, bu otları bir şekilde farklı yollardan tüketime sunmak amacıyla proje geliştirdiğini anlattı.
Projesini sunduğu KOSGEB´den 70 bin liralık kredi aldığını ifade eden Karakaş, "Küçük bir imalathane kurdum. Üç kadın istihdam ettim. Kırlardan topladığımız ısırganotu, ebegümeci, gelincik, kazayağı gibi otları, değişik tahıllardan oluşan özel un ile karıştırıp makarna yapıyorum. Öncelikle otları bir güzel kaynatıp püre haline getiriyorum. Ondan sonra tahılla karıştırıyorum. Aynı zamanda brokoli, semizotu, kırmızı pancar, yeşil ve kırmızı biber gibi sebzelerden de makarna üretiyorum. Şu anda 12 çeşit makarnamız var. Otlu, sebzeli makarnadan ayda 4 ton üreti yoruz" diye konuştu.
Makarnalarının 3 dakikada piştiğini anlatan Karakaş, önce Manyas ve Balıkesir´de satışa sunduğu ürünlerinin kısa süre tanındığını aktardı.
Kilogramını 15 liradan sattığı makarnalarına İstanbul, Bursa ve Balıkesir´deki marketlerden yoğun talep geldiğini belirten Karakaş, "İnternet aracılığıyla beni arayıp sipariş verenler de oluyor. Ben bu işe sıfır sermaye ile başladım. Sadece KOSGEB bana kredi desteği sağladı. Tüketiciler bu tür ürünleri istiyor. Doğal içerikte olsun, fabrika üretimi olmasın istiyorlar." dedi.
Serap Karakaş, ürün çeşitliliği üzerinde çalıştıklarını, kızılcık, böğürtlen, erik ve armuttan meyve reçelleri üretmeye başladıklarını kaydetti. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu