Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Koşarak satranç oynamaya davet var

Koşarak satranç oynamaya davet var

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Oryantiring (Koşarak Hedef Bulma) spor dalına davet geldi.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nden Oryantiring (Koşarak Hedef Bulma) spor dalına davet geldi.
Oryantirig ( koşarak hedef bulma ) spor dalı; sporcuların her türlü arazide bir harita ve bir pusula yardımı ile daha önceden gizlenen hedefleri sırası ile ve en kısa zamanda bulmaya çalışmaktır şeklinde tanımlandı.
Bir doğa sporu olarak her kesime hitap eden oryantiring`in, tüm aile bireylerinin yapabileceği bir aile spor dalı olarak bildirilirken, daha geniş kapsamda ve maddeler halinde sıralarsak oryantiring çabukluk, dayanıklılık ve zeka olarak nitelendirildi.
Öğrenci sporu olarak dile getirilen bu spor dalı hakkındaki bilgilendirme şöyle devam etti: "Öğrencilerin mantıklı düşünme ve problemleri bağımsız olarak analiz edip çözme yeteneğini geliştirir. Seçkin bir spor dalıdır, çevrecidir, sizi heyecanlandırır ve rekabetçi olmanızı sağlar, sosyal bir spordur. Yediden yetmişe rahatlıkla herkes tarafından yapılabilir, kısacası hiç bilmediğiniz bir arazide koşarak satranç oynamaktır. Oryantiring sporunun Balıkesir`de kısa zamanda çok yol alarak ülke genelinde söz sahibi olmaya başlaması, bu sporun ilimizde daha çok tanınmasına ve katılımların her geçen artmasına neden olmaktadır. Bizde tüm spor branşlarına olduğu gibi oryantiring sporuna da emeği geçenlere teşekkür ediyor ve herkesi bu sporu yapmaya davet ediyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli