Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KOŞAN ADAMDAN DENİZE BİR NEFES DAHA

KOŞAN ADAMDAN DENİZE BİR NEFES DAHA

Koşan Adam olarak tanınan Kemal Özdemir, deniz kirliliğine dikkat çekmek için, Çanakkalede kıyıya paralel olarak yaklaşık 1 kilometre yüzdü.

"Koşan Adam" olarak tanınan Kemal Özdemir, deniz kirliliğine dikkat çekmek için, Çanakkale`de kıyıya paralel olarak yaklaşık 1 kilometre yüzdü. "Her Kulaç Denize Bir Nefes" projesi kapsamında daha önce de İstanbul Boğazı, İzmir ve Antalya`da yüzen milli sporcu, bu kez Çanakkale Boğazı`nı tercih etti. Aynı zamanda Özel Ataşehir Adıgüzel İlkokulu`nun velilerinden olan "Koşan Adam"ı Adıgüzel Eğitim Kurumları da Çanakkale`de yalnız bırakmadı.
9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sol kolu dirsek üstünden kesilen engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Deniz Temiz Derneği`nin (TURMEPA) "Her Kulaç Denize Bir Nefes" projesi kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek için Çanakkale Boğazı`nda yüzdü.  Aynı zamanda Özel Ataşehir Adıgüzel İlkokulu`nun velilerinden olan "Koşan Adam"ı Adıgüzel Eğitim Kurumları da Çanakkale`de yalnız bırakmadı.
Yaklaşık 1 kilometreyi 30 dakikada yüzen Koşan Adam`a deniz polisine bağlı iki zodyak bot eşlik etti. Kemal Özdemir`i kıyıda Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural karşıladı. Özdemir, daha sonra kendisini kıyıda bekleyen vatandaşlara deniz temizliğinin önemini anlattı ve `İki boğazımız var. Bunları biz kirletiyoruz. Özellikle çocuklarımıza denize çöp atılmaması gerektiğini öğretelim. Sokak hayvanları kadar deniz canlılarının da yaşamaya hakkı var. Ancak biz hem deniz canlılarını, hem de denizlerimizi öldürüyoruz` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli