Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Korunan Alanlar için yerel çalışma grupları faaliyetlerine başlıyor

Korunan Alanlar için yerel çalışma grupları faaliyetlerine başlıyor

Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgelerinde kurulan yerel çalışma grupları, tanışma toplantılarıyla bir araya geldi. Gökova, Datça-Bozburun, Köyceğiz-Dalyan ve Fethi

 "Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri`nde kurulan yerel çalışma grupları, tanışma toplantılarıyla bir araya geldi. Gökova, Datça-Bozburun, Köyceğiz-Dalyan ve Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgeleri`nde gerçekleştirilen toplantılara resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra, konuyla ilgili çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı. 
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında oluşturulan yerel çalışma grupları, faaliyetlerine başlıyor.
Dört bölgede beş toplantı yapıldı
Gökova, Datça-Bozburun, Köyceğiz-Dalyan ve Fethiye-Göcek ÖÇK Bölgeleri`nde 17-21 Haziran arasında düzenlenen beş toplantıyla bir araya gelen yerel çalışma grupları, resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra, konuyla ilgili çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinden oluşuyor. İlgili bakanlık birimleri, valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar, su ürünleri kooperatifleri ve derneklerin temsilcileri, bir hafta boyunca gerçekleştirilen beş ayrı toplantıda görüşlerini paylaşma fırsatı buldu.
Yönetim planlarının uygulama süreci anlatıldı
Yerel çalışma grupları, proje ile elde edilen kazanımların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bu amaçla kurulan sistemin proje tamamlandıktan sonra da devam edebilmesi açısından önemli işleve sahip bulunuyor. Düzenlenen tanışma toplantılarında, Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ile ilgili olarak bilgi verilirken, yerel çalışma gruplarının kuruluş amacı da katılımcılara anlatıldı. Toplantılarda katılımcılar ayrıca, yönetim planlarının hazırlık ve uygulama süreçleri hakkında da bilgilendirildi. 
Proje hakkında:
Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı