Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Körfezin Zeytini Kalite Analizinden Geçecek

Körfezin Zeytini Kalite Analizinden Geçecek

GMKA´nin 2019 yılında teklif çağrısını duyurduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen ?Sanayi

GMKA´nin 2019 yılında teklif çağrısını duyurduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen ?Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi? (SAGE) temalı Mali Destek Programı kapsamında, desteklenmeye hak kazanan Burhaniye Ticaret Odası tarafından sunulan ?Kalite İçin Analiz? başlıklı projeye ilişkin destek sözleşmesinin imzaları atıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Hasan İskender ve Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel tarafından imzalanan proje ile Burhaniye´de tüm körfez bölgesinde üretilen zeytinyağını analiz edecek modern bir laboratuarın kurulması sağlanmış olacak.
Proje ayrıca kalitenin kontrol edilmesi, edinilecek coğrafi işaretin sürdürülebilmesi ve kaliteli Türk zeytinyağı konseptinin gerçekleştirilmesine de katkı sağlanmış olacak.
Proje kapsamında kurulacak duyusal ve kimyasal analiz laboratuarı sayesinde, Burhaniye zeytinyağı coğrafi işareti denetlenebilecek, üyelerin Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı Tebliği´ne ve Türk Patent Enstitüsü´nce onaylanan krıterlere uygun zeytinyağları üretilebilecek. Bu projeyle, zeytinyağının markalaşma gelişimine katkı sağlanması bekleniyor.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı