Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Körfez Bölgesinde bir ilk yaşandı…

Körfez Bölgesinde bir ilk yaşandı…

Edremitte bir özel hastanede görevli doktorlar aynı hastaya 3 ameliyatı birden gerçekleştirdiler.

Edremit`te bir özel hastanede görevli doktorlar aynı hastaya 3 ameliyatı birden gerçekleştirdiler.
Edremit`te gerçekleşen aynı anda 3 ameliyatı yaşayan hasta, ameliyatın ardından yaptığı açıklamada, Türk doktorları ile yeni yıla yeni bir hayatla başladım şeklinde konuştu.
Özel Edremit Körfez Hastanesinde 70 yaşında bir hastanın kalbine üç ayrı operasyon aynı anda yapıldı.
Balıkesir bölgesinde ilk kez böyle bir ameliyat yapıldığını belirten Özel Edremit Körfez Hastanesi hekimleri, hastaya bentall ameliyatı yani kalpten çıkan ana arter damarının, kalp kapağının değiştirildiğini ve bir damarına bypass yapıldığını ve hastanın şu anki durumunun gayet sağlıklı olduğunu bildirdiler.
Bentall, De Bana ve tekli Bypass olmak üzere üç ameliyatın aynı anda yapıldığını ifade eden ameliyatı yapan Operatör Doktor Ahmet Özdemir ve Operatör Doktor İbrahim Halil Algın, bu tür ameliyatların büyük risk taşıdığını ve bölgede ilk kez yapıldığını kaydettiler. 
Yeni yıla yeni bir hayat sloganıyla girdiğini belirten hasta Erol Çolak, doktorların kendisini yeniden hayata döndürdüğünü söyledi. 
Özel Edremit Körfez Hastanesine göğüs ağrısı şikâyetiyle gelen hasta vakit geçirmeden hemen tetkikleri yapıldıktan sonra ameliyata alındı. 
Erol Çolak`a üçlü ameliyatı gerçekleştiren ekipte bulunan Operatör Doktor Ahmet Özdemir şunları söyledi:
"Hastamız bize göğüs ağrısı şikâyetiyle başvurdu. Yapılan incelemelerinde kalpten çıkan ana arter damarında ileri derecede genişleme, kalp kapağında kaçırma ve anjiyo sonrasında bir damarında daralma tespit ettik. Biz bu hastanın ana arter damarını, kalp kapağını değiştirdik ve bir damarına bypass yaptık. Bu hastamıza üç ameliyat birden yapılmış oldu. Gayet başarılı bir operasyon oldu. Bu yaptığımız çok sık yapılan operasyonlardan değil, daha çok büyük merkezlerde yapılan operasyonlardan biri. Çünkü bu ameliyatın yapılması çok zor bir operasyondur. Kalp cerrahisinin en zor operasyonlarından bir tanesidir."
Ekipteki bir diğer Operatör Doktor İbrahim Halil Algın`da hastaya yapılan operasyonla ilgili şöyle konuştu: "Hastamıza yapılan operasyon büyük merkezlerde yapılabilen bir operasyon türü. Buradaki özellik bu ameliyatın ve bundan daha ağır pozisyondaki ameliyatların artık Edremit Körfezi`nde Özel Edremit Körfez hastanesinde yapılabildiğini söylemek istiyorum. Hastalarımızın artık buradaki hastaneye ve hekimlere güvenmesini istiyoruz. Hastamız bu ameliyatı olmasaydı ilerleyen dönemlerde daha ciddi problemlerle karşılaşacaktı ve anevrizmanın patlama riski söz konusuydu, yani biseksiyonu söz konusuydu. bu % 80 ölümle sonuçlanabilen bir tablodur."
Doktorların kalpten çıkan ana arter damarı, kalp kapağı değiştirdiği ve bir damarına bypass yaptığı Erol Çolak ise yeniden hayata dönmesini şu sözlerle anlattı: "Yeni yıla yeni bir hayatla başladım. Öyle bir hayat ki dünyada eşi olmayan hayat bu. Beni çocuklarım ameliyat için İstanbul`a götürmek istediler. Hayır dedim ben Özel Edremit Körfez Hastanesinde ameliyat olacağımı söyledim. İstanbul`da akrabalarım var ama benim İstanbul`daki zengin akrabalarım beni kurtarmayacak. Beni doktorlarım kurtaracak, ben inandım ve kendimi adadım. Ölürsem de helal olsun diyerek burada ameliyat oldum. Kalbimin ağrıdığını evimden, eşimden, çocuklarımdan saklıyordum. Torunlarımı her gün görüp öpüp koklamak istiyordum. Doktorlarımıza cenabı Allah bin yaşatacaksa, bin yaşı versin. Böyle eşi olmayan körfezimizde bir hastanemizin doktorları beni hayata döndürdü."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu