Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Körfez Belediyeler Birliği Yola Devam dedi

Körfez Belediyeler Birliği Yola Devam dedi

Edremit Körfezinde bulunan 5 ilçe ve 10 belde belediyesinden oluşan ve 1991 yılında kurulan Körfez Belediyeler Birliği (KBB), Olağanüstü Meclis Toplantısı salt çoğunluk sağlanarak gerçekleştirildi ve Yola Devam ve KBBnin kapanmaması kararı alındı

Edremit Körfezinde bulunan 5 ilçe ve 10 belde belediyesinden oluşan ve 1991 yılında kurulan Körfez Belediyeler Birliği (KBB), Olağanüstü Meclis Toplantısı salt çoğunluk sağlanarak gerçekleştirildi ve "Yola Devam ve KBB`nin kapanmaması kararı alındı" kararı alındı.
Edremit Körfezinde bulunan 5 ilçe ve 10 belde belediyesinden oluşan ve 1991 yılında kurulan (Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçeleri ile Akçay, Altınoluk, Altınova, Büyükdere, Güre, Kadıköy, Karaağaç, Küçükköy, Pelitköy ve Zeytinli Belde Belediyeleri) 15 belediyeden oluşan Körfez Belediyeler Birliği (KBB) Başkanı Fikret Akova başkanlığında Burhaniye Belediyesi Meclis Salonunda toplandı.
"KBB`DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI"
KBB Başkanı Fikret Akova`ya Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu`nun da katıldığı Burhaniye Belediyesi Meclis Salonunda 5351 sayılı Mali İdari birlikleri yasasının 11. Maddesi ile birlik tüzüğünün 15. Maddesi gereğince düzenlenen `Olağanüstü Meclis Toplantısında` salt çoğunluk sağlanarak gerçekleştirildi ve "Yola Devam ve KBB`nin kapanmaması kararı alındı" kararı alındı.
Büyükşehir yasası ile birlikte Körfez Belediyeler Birliğinin kapanmasının söz konusu olduğu birlikçe yapılan Avrupa destekli projelerin de tehlikeye girmesiyle harekete geçen birlik meclisi yapılan toplantıyla devam kararı aldı.
"KARAR OY BİRLİĞİ İLE ÇIKTI"
"Birliğin amacında katı atıkların toplanması ile ilişkin tüm hizmetlerin çevre kanunu ve ilgili yönetmeliklerine göre yapılması veya yaptırılmasını sağlamaktır. Bu amaca yönelik katı atık açısından çevreyi ve halk sağlığını olumsuz etkileyen sorunların giderilmesi, bu maksatla devlet aracılığı ile sağlanması mümkün iç ve dış kredilerin veya hibelerin kullanımına karşı sorumlu olmak, katı atık toplama ve taşınması ile ilgili olarak çevre bilincini arttırmak üzere eğitim programları ile halkla ilişkiler ve programlarını hazırlamak ve/veya hazırlatmak ve bunları uygulamak/uygulatmaktır. Bu hizmetlere ilişkin bilinçlendirme ve tanıtım çalışmalarının gerçekleştirilmesi eğitim seminerlerinin düzenlenmesi konuları birliğin tüzüğüne eklenerek birliğin kapatılmaması konusunda Valilik Makamının onayına sunulmak üzere oy birliği ile karar alındı" denildi.
"YAPILAN ÇALIŞMALAR BOŞA GİTMESİN"
Burhaniye`nin Çallı Köyüne yapılacak olan Entegre Katı Atık Tesisleri için IPA projesine imza atan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte, ülkemizde 17 tane birlikten birisi olarak Avrupa birliğinde kaynak aktarımı konusunda bir mesafe kat eden Körfez Belediyeler Birliği Ankara`ya giderek protokole imza atmıştı. Burhaniye Belediye Başkanı ve Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova "Birliğin kapanması halinde hem IPA projesinde yer almış olmamız boşa çıkacaktı, hem de hazineden aldığımız yerler bir anlamda boşa çıkacaktı. Bu açıdan encümendeki arkadaşlarımızla yapılan işlerin ve gösterilen çabaların en önemlisi halkımız adına boşa çıkmaması için devam kararı aldık" dedi.
Valilik makamına sunulmak üzere oy birliği ile alınan karar ile Ulaşım işi Büyükşehir`e geçerek çöp toplama işinin tüzüğe eklenmesi suretiyle KBB`nin kapanmaması kararı alındı.
Körfez Belediyeler Birliği ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve encümen üyeleri Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu ile birlikte üye belediyelerin başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli