Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

"Köpeklere zarar veriliyor" iddialarına belediyeden cevap

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Veterinerlik Birimi görevlileri; zarar verilmek üzere köpekler sokaklardan toplanıyor yönünde yapılan suçlamalara cevap verdi.

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Veterinerlik Birimi görevlileri; zarar verilmek üzere köpekler sokaklardan toplanıyor yönünde yapılan suçlamalara cevap verdi.
Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Veterinerlik Birimi görevlileri, İlçeye kimliği belirsiz kişi/kişilerce bırakılan küpesiz iri ırkların toplandığını belirterek, toplanan hayvanlara zarar verilmesi ya da öldürülmelerinin kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı. 

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Veterinerlik Birimi´nden basına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Birkaç gündür bölgeye yeni gelen küpesiz iri ırkların yerleşik hayata geçen küpeli dostlarımıza zarar verdikleri görülmüştür. Sokaktan topladığımız köpeklerden bir tanesi saldırgan olmak üzere diğerleri önümüzdeki günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokole istinaden iş planı çerçevesinde, belediyemiz mücavir alanı içerisinde bulunan mahallelerin tümündeki hayvanlar belediyemiz bünyesindeki hayvan bakım evinde kısırlaştırma, aşılama ve işaretleme işlemlerine başlanacaktır. İşlemler bittikten sonra, kontrolleri yapılan dostlarımız doğal ortamlarına bırakılacaktır. Bu hususta gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmayı yaparken çekilen bir videonun sanki yasadışı bir uygulamaymış gibi algı yaratmaya çalışan kişi ve grupları esefle kınıyoruz.? Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı