Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Koordinasyon Merkezi karla mücadele ediyor

Koordinasyon Merkezi karla mücadele ediyor

Sındırgı'da etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilememesi için Belediye bünyesinde ‘Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi' kuruldu.

Sındırgı’da etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilememesi için Belediye bünyesinde ‘Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi’ kuruldu.
Karla Mücadele Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı neticesinde ilçemiz sınırları dâhilinde beklenen yoğun kar yağışı buzlanma ve don tehlikesine karşın belediyemizce karla mücadele koordinasyon merkezi kurulmuştur. Yolda kalan vatandaşlarımızın iaşe desteği, Arama Kurtarma Desteği, İlk Yardım Desteği, Yol Açılması v.b. her türlü konuda 0 266 516 19 03 numaralı irtibat telefonundan koordinasyon merkezimize ulaşması önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.
Birkaç gün önce yoğun kar yağışında Sındırgı-Akhisar yolu ulaşıma kapanmış ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yolun ulaşıma açılması için yapılan çalışmaları gece gündüz yerinde takip ederek kısa süre içinde ulaşıma açılmasını sağlamıştı.
Sabah saatlerinde başlayan kar yağışında Kertil bölgesinde Sındırgı-Akhisar yolu ulaşıma kapansa da yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açıldı.
İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı Trafik Timi Akhisar istikametine gidecek araçlarda zincir kontrolü yaparken, zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmedi.
Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerde, yolda kalan vatandaşlara ve görev başındaki trafik ekiplerine sıcak çay ve kumanya dağıttı.
İlçe merkezinde de Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı için erken önlem alırken, belediye ekipleri yaya kaldırımlarında kar küreme çalışması yapıyor. Sındırgı’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışında Kapalı Pazaryerinin çatısı zarar görmemesi için Belediye ekipleri tuzlama çalışması yaptı.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli