Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kooperatifte görev teslimi

Kooperatifte görev teslimi

Başkan Sarı: Bayrağı bir adım daha öne taşımak hedefindeyiz”

Marmarabirlik’e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanlığına seçilen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, görevi devraldı. Kooperatifte, gazetecilere açıklama yapan Sarı, şunları söyledi:

“Kooperatif seçimi öncesinde hep, seçime tek listeyle girilmesinden yana oldum ve bunun için çaba harcadım. Refi Taviloğlu’nun başkanlığındaki bir ortak listeyle seçime girilmesini istedim. Tek koşulum, benim de bu listede yer almamdı. Yani, bu konuda belediye başkanı olarak tevazu gösterdim. Ancak eski yönetimde bulunan arkadaşlar, listede yer almama karşı çıkınca seçime başkan adayı olarak katılma durumunda kaldım. Artık yeni bir dönem başlıyor. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayacağız. Görevini layıkıyla yapan personele asla dokunmayacağız. Zaten her zaman emekten yana oldum. Bu nedenle kooperatifimiz çalışanları da huzur içinde görevlerini sürdürsünler.”

ASA İLE KİŞİSEL PROBLEMİM YOK

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’nın, seçim döneminde köy köy dolaşarak, diğer listeden yana taraf olmasını şık bulmadığının altını bir kez daha çizen Sarı, şöyle konuştu:

“Hidamet Asa ile hiçbir kişisel problemim yok. Artık seçim dönemi sona erdi. Tek hedefimiz, bu bayrağı bir adım daha ileriye götürebilmektir. Bu sağlamak için bilimsel çalışmalar yapmak zorunda olduğumuzu yine belirtiyorum. Hiçbir zaman enkaz edebiyatından yana olmadım. Ancak önümüzdeki günlerde, kooperatif yönetimini hangi ekonomik tabloyla devraldığımızı açıklayacağım.”

Hüseyin Durak yönetimi adına görevi Sarı’ya devreden Namık Güven, çıkan son yasaya göre yetkinin, Marmarabirlik’te, sorumlulukların ise kooperatiflerde olmasının sıkıntı yarattığına işaret ederken, şunları söyledi:

“Bu yıl Erdek Kooperatifi’ne 22 milyon lira para girdi. Bunun 2.2 milyon lirasını birliğe borç olarak ödeyeceğiz. Erdek’teki zeytin sarnıçları da birliğe ait. Onlar için de yılda 500 bin lira kira ödüyoruz. Birliğe yıllık ödediğimiz faiz oranı % 10 dolayında. Aslında kooperatifler, faiz batağından kendini kurtaramıyor.”

Toplantıya katılan, Marmarabirlik’in eski başkanlarından Refi Taviloğlu ise zeytinciliğin, Erdek için önemine dikkati çekerken, “Özellikle Kapıdağ zeytinciliği bebek gibi bakıma muhtaçtır. Kooperatif yöneticiliği ise ateşten bir gömlektir. Bu nedenle üreticilerin de yönetime sahip çıkıp desteklemeleri, kooperatife en iyi ürünlerini teslim etmeleri gerekir” dedi. Taviloğlu, seçim öncesinde Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın, seçime tek listeyle girilmesi konusundaki tevazulu yaklaşımını takdirle karşıladığını sözlerine ekledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan başkan Hüseyin Sarı, seçimi kazandıktan sonra Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’nın, kendisini arayarak kutlamadığını belirtti.

ÖNDER BALIKÇI- TAYGUN ERTAN



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli