Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kooperatifin Mali Kongresi Yapıldı Zeytin Kooperatifinin 5 aylık karı 709 bin lira

Kooperatifin Mali Kongresi Yapıldı Zeytin Kooperatifinin 5 aylık karı 709 bin lira

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin 2012/2013 iş yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 2012/2013 iş yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Erdek-Gedeve Bölgesi lisanslı depoların bulunduğu tesislerde bulunan toplantı salonunda yapılan kongre az sayıda ortağın katılması nedeniyle sakin geçti.
Divan Başkanlığına Marmarabirlik Yönetim Kurulu eski Başkanı Refi Taviloğlu`nun getirildiği mali genel kurulda, katip üyeliklere İsmail Gülen ve Temel Binici seçildi.
Divan Başkanı Taviloğlu, kongreyi Atatürk ve silah arkadaşları ile Marmarabirlik`in kurulmasında emeği geçen ve ebediyete intikal eden birlik üyeleri için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ederek açtı ve ardından İstiklal marşı okundu.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, kooperatif ortaklarına yapılan hizmetleri ve çalışmaları anlattı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi bünyesinde, zeytinyağı üretim tesislerinin faaliyete geçirildiğini kongrede hazır bulunan üretici ortaklara ve konuklara hatırlatan Durak, yağhanenin faaliyete geçmesiyle 1200 ton yağlık zeytinin üretici ortaklara yarı fiyatına sıkıldığını ifade etti.
Kooperatifin kurucularını rahmetle andığını belirten Durak, mali genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.
Durak`ın konuşmasından sonra, Divan Başkanlığına sunulan ve 2012/2013 iş yılı bütçe ve faaliyet raporlarının başlıklar halinde okunması talebini içeren önerge oy birliği ile kabul edilip, gündemdeki konuların görüşülmesine geçildi.
İşte! Gündemdeki maddeler:
"Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2012/2013 iş yılının denetim kurulu raporu okunup oy birliği ile kabul edildi.
2012/2013 iş yılı yönetim kurulu çalışma raporu, kar-zarar cetveli, kesin bütçe hesabı ve mali tablolar okunup, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 5 ayda 709 bin lira kar elde ettiği belirtildi. Yönetim kurulunun çalışmaları genel kurulca oy birliğiyle ibra edildi.
2013/2014 İş yılına ait görüşülen bütçe ile 2013/2014 iş yılı çalışma programı oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin diğer bir maddesi olan huzur haklarının belirlenmesi konusunda söz alan bir ortak bir üye Erdek kahvehanelerinde yönetim kurulu üyelerinin astronomik ücretler aldığı dedikodusu dolaştığını söyleyip, bu konu hakkında mali genel kurulda bir açıklama yapılmasını istedi.
Üretici ortağın sorduğu sorusuna cevap vermek üzere kürsüye gelen Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi birliğin bünyesinde 3 büyük kooperatiften biri olduğunu açıkladı.
8 kooperatifin yönetim giderlerinin arasında en az olan giderin Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi olduğunu altını çizen Durak "Aldığımız ücret asgari ücrettir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanın konuşmasından sonra oylanan madde, huzur haklarının asgari ücret olarak oy birliği ile kabul edildi.
Diğer bir madde olan Kooperatiflerin artık dışarıdan bağımsız bir denetleme komisyonu tarafından denetlenecek olması nedeniyle, denetimcileri seçmek için yönetim kuruluna yetki verilmesiydi. Bu madde de salonda bulunan üretici ortaklar tarafından oy birliği ile kabul edildi.  
Dilek ve temenniler bölümüne geçildiğinde ise, Divan Başkanı Refi Taviloğlu yaptığı konuşmasında, toplantıya katılarak yönetime tam destek veren ortaklara teşekkür edip, bu destekle Marmarabirlik`in çok daha iyi bir konuma geleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın diyerek konuşmasına son verdi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli