Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kooperatif seçimini Sarı kazandı

Kooperatif seçimini Sarı kazandı

162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin olağan seçimli genel kurulu gerçekleşti.

162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin olağan seçimli genel kurulu gerçekleşti.
Spor salonunda gerçekleşen genel kurula CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, eski CHP Balıkesir Millletvekili Ergün Aydoğan da katıldı.
Kooperatife üye olmayan kimsenin içeri alınmadığı ve sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede Hüseyin Sarı ve Hüseyin Durak`ın listeleri yarışırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı 1347 oy alarak zeytin kooperatifinin yeni başkanı oldu.
Kongreye 2374 üretici ortak katılırken, açılan sandıklardan 2369 geçerli, 7 geçersiz oy çıktı.
Hüseyin Sarı`nın listesi oyların 1374`nü alırken, Hüseyin Durak`ın listesine 994 oy çıktı.
Kongre divan başkanlığının belirlenmesi ile başlarken, divan başkanlığına oy çokluğuyla Hüseyin Sarı`nın önerdiği Recep Eren seçildi. Hüseyin Durak’ın önerdiği MHP İlçe Başkanı Murat Çolak ise divan başkanlığına seçilemedi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divana sunulan bir önerge ile üreticilerden alınan nakliye bedelinin kaldırılması, salonda bulunan ortaklara oylamaya sunulurken, oy çokluğu ile bu madde kabul edilerek, birliğe bağlı olan kooperatiflerden sadece Erdek`te alınan nakliye bedelleri kaldırıldı.
Divan başkanlığından söz isteyerek üretici ortaklara hitap eden Hüseyin Sarı, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`nın kongreye bile gelmeye cesareti olmadığını vurgularken, "Değerli ortaklar, bu kooperatif 1952 yılında, öncelikle bizim gibi küçük üreticilerin haklarını savunmak için kuruldu. Şimdi siz ortaklarımıza soruyorum. 20 yıldır, Marmarabirlik`ten gübre ve ilaç için bir lira yardım aldınız mı? 20 yıldır size, tek bir kuruş kâr payı dağıtıldı mı? Bu birlik sizin emeklerinizi yıllardır başkalarına peşkeş çekiyor. Marmarabirlik`in, üç kurucu kooperatifi Erdek, Mudanya ve Gemlik`tir. 

Benim seçimi kazanmamın ardından güya, kooperatifi Marmarabirlik`ten ayıra cağımı söylüyorlar. Bu söylemler koskoca bir yalandır. Erdek Zeytin Kooperatifini, birlikten ayırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyeceği gibi, böyle bir duruma ilk karşı çıkacak kişiler de bizleriz.
Marmarabirlik`in başkanı Hidamet Asa, birlik tarihinde bir ilk’e imza atarak, herhangi bir ilçe kooperatif seçiminde taraf olarak seçime müdahil olmuştur. Şimdi salona bir bakın. Birlik başkanı Hidamet Asa salonda mı? Koskoca Marmarabirlik`in başkanı Hidamet Asa beyin buraya gelmeye bile cesareti yok." diye konuştu.
Kendisinin bugüne kadar hiç kimseden icazet almadan siyaset yaptığını belirten Belediye Başkanı Sarı şunları söyledi:
"İki dönem Erdek`e belediye başkanlığı yaptım. 3. dönem yine seçildim. Ben hiç kimseden icazet almadan yaptığım siyaset ve cesur yüreğimle bugünlere geldim. Kendisine soruyorum. Sen kimden icazet alıyorsun. İşte sevgili ortaklar, eğer ben seçilirsem buradaki vizyonu buradaki ambiansı Bursa`ya taşıyacağımdan ve Erdekli üretici, emekçinin hakkını sonuna kadar savunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”
Başkan Sarı`nın konuşmasının ardından söz alan Hüseyin Durak ise “Üretici ortakların bir duymak istedikleri sözler, bir de gerçekler var” derken, şöyle konuştu:
"Ben size gerçekleri anlatacağım. Sizler için bizim yönetimimiz döneminde zeytinyağı fabrikası yaptık. Kooperatifimizin geleceği için çok önemli yatırımlarda bulunduk. Bizim görevde bulunduğumuz 2011, 2012 ve 2013 yıllarında kooperatifimiz söylenildiği gibi zarar etmemiştir."
Belediye Başkanı Sarı ve Durak`ın üreticilere hitaben yaptıkları konuşmalarının ve gündem maddeleri sırası ile görüşülmesinin ardından oy kullanma işlemine geçildi.
Oy kullanma sırasında sandıkların bulunduğu bölümde izdiham oluşmasının ardından, fenalaşarak bayılan ortaklar olurken, divan başkanı Recep Eren yaptığı anonslar ve güvenlik görevlilerinin devreye girmesiyle düzen sağlanırken, saat 17.00`de oy verme işlemi sona erdi.
162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin genel kurulunda üretici ortakların kullandıkları oylar sonucunda 58 birlik delegesi de seçildi.
YÖNETİM KURULU
Hüseyin Sarı’nın başkanlığındaki yönetim kurulunda şu kişiler yer aldı:
Av. Süleyman Eren, Ömer Saçıl, Abdullah Şenol, Fahrettin Pektaş, Türkan Akdağ
Haber : Ö. BALIKÇI-T. ERTAN



BERRİN ÇİVİCİ BULTAN
1.03.2015 19:02:57
Başarılar diliyorum. Bu görevinizi de hakkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Hayırlı olsun.

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli