Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kooperatif Ortakları sordu, yöneticiler cevap verdi

Kooperatif Ortakları sordu, yöneticiler cevap verdi

Üreticilerden kesilen Yardımlaşma Fonu ile zeytinyağı tesisi kuruldu

Zeytin Kooperatifine kayıtlı, 5 ortak tarafından Erdek Zeytin Kooperatifinin ortaklarından kesilen `Yardımlaşma Fonu` nereye harcanıyor? sorusuna, yöneticiler tarafından zeytinyağı üretim tesisi kuruldu cevabı verildi. 
Kayıtlı, 5 ortak tarafından gelen soru üzerine, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri, kooperatifin yeni hizmete soktuğu zeytinyağı üretim tesislerini incelemeye davet etti.
Zeytin Kooperatifinden gelen daveti kabul ederek, Zeytin Kooperatifinin lisanslı depolarının bulunduğu tesislere giden ortaklardan Hüseyin İşçi ve Süleyman Ocak, Zeytin Kooperatifinin yöneticileri tarafından "Yardımlaşma Fonu`nun" nereye harcandığı konusunda bilgilendirildi.
İşçi ve Ocak, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi lisanslı depo girişinde, Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticilerince kapıda karşılandı. 
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri, Esnaf Kefalet yöneticilerinden İşçi ve Ocak`ı, yeni hizmete giren zeytinyağı üretim tesislerini gezdirip, bu tesisin, üreticilerden kesilen `Yardımlaşma Fonu" ile kurulduğunu anlattı.
Zeytinyağı üretim tesislerinde, esnaf kefalet yönetim kurulu üyesi Süleyman Ocak ile birlikte dolaşan ve kendilerine brifing verilen Erdek Esnaf ve Kefalet Kredi Kefalet Kooperatifinin eski başkanı bugünün yönetim kurulu üyesi Hüseyin İşçi, gezinin ardından basına açıklamada bulundu.
Tesisi bugüne kadar gördüğü zeytinyağı üretim tesisleri içinde en mükemmeli olduğunu itiraf eden İşçi, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifince üreticilerden kesilen "Yardımlaşma Fonu"nun nereye harcandığını öğrenmek istedik. Bu sorumuz üzerine, Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri bizleri kooperatifin lisanslı depo alanına kurulan zeytinyağı üretim tesislerini gezip görmeye davet etti. Bizde davete icap ederek gittik. Gezip, gördüğümüz tesisin Avrupa standartlarında bir tesis olduğunu gördük. İtalyan malı yüksek kapasiteli 2 zeytinyağı hattı kurulmuş tesiste, çevreyi kirleten kara suyun kullanılmadığını tespit ettik. Kara suyun kullanılmadığı tesisin çevre dostu olduğunu görmek bizleri bir o kadar sevindirdi. Ayrıca, zeytinyağı üretim aşamasında çıkan prinadan çekirdeklerden ayrılan malzemenin temiz ve yüksek kalorili yakıt ürünü olarak kullanılmak üzere ambalajlanması da çok önemli. Bizleri bilgilendiren açıklamalar yapan, ilçemize böyle bir tesisin kazandırılmasında emeği geçen Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz." 
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli