Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kooperatif Başkan Adayı Sarı;Sorularıma cevap verebilen Birlik Başkanı Asa`yı henüz göremedim

Kooperatif Başkan Adayı Sarı;Sorularıma cevap verebilen Birlik Başkanı Asa`yı henüz göremedim

Erdek Belediye Başkanı ve kooperatif seçimlerinde başkan adayı olan Hüseyin Sarı, seçim çalışmaları kapsamında kahve konuşmalarını sürdürüyor.

Erdek Belediye Başkanı ve kooperatif seçimlerinde başkan adayı olan Hüseyin Sarı, seçim çalışmaları kapsamında kahve konuşmalarını sürdürüyor.
Cafe Süzgün ve Hal Kahvehanesinde üreticilere hitap eden Başkan Sarı, geçmişten günümüze Kooperatif ve Birlik hakkında birçok konuya dikkat çekti.
Başkan Sarı, kendisine yöneltilen seçimi kazandığı takdirde, "Erdek Belediye Başkanlığı ve Kooperatif Başkanlığını aynı anda nasıl idare edecek?" eleştirilerine yanıt verirken, daha önce iki başkanlığı bir arada götürebilen başkanları örnek göstererek, "Bunlar seçimi kaybetme korkusu nedeniyle yöneltilen eleştirilerdir." dedi.
Sarı, konuşmasında, "Benim için söyledikleri Kooperatif Başkanlığı ve Belediye Başkanlığını bir arada nasıl götürecek sorusuna yanıtımı gülerek veriyorum. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi amcam Ali Haydar Sarı’nın Belediye Başkanlığı döneminde kurulmuştur. Yani, amcam Ali Haydar Sarı, her iki görevi de birlikte yürütmüştür. 775 sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi başkanlarından Fevzi İpek, hem Edincik Belediye Başkanlığı, hem de Kooperatif Başkanlığı görevlerini beraber yıllarca yürüttü. Yine şu anki Başkan Hüseyin Durak, 10 ay öncesine kadar Ocaklar Belediye Başkanıydı. Kaldı ki Çiftçi Malları Koruma Başkanı’nı Erdek Belediye Meclisi seçiyor. Yani Belediyeler, Koruma Başkanlığı ve Zeytin Kooperatifi birbirleriyle bağlı kurumlardır." diye konuştu.
Hüseyin Durak ve ekibi tarafından yine kendisi hakkında yöneltilen "10 yıl Belediye Başkanlığı döneminde niçin Kooperatif Başkanlığına aday olmadı?" yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Başkan Sarı, "1999 - 2009 yılları arasında olan Belediye Başkanlığım dönemimde Refi Taviloğlu birlik başkanı olduğu için 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ne sürekli olarak destek verdim ve kooperatifin doğru yönetildiğini düşündüğüm için kooperatif başkanlığına aday olmadım.

Ancak 2011 yılında kooperatif başkanlığına aday olduğum gibi yine bugün başkan adayı olarak karşınızdayım. Çünkü 2011 yılından bugüne kadar olan süreçte kooperatifin doğru yönetilmediğini gördüğüm ve çeşitli entrikalar ve sayın Asa`dan hangi siyasi baskı tarafından oluşturulduğunu itiraf etmesini istediğim siyasi baskı tarafından Erdek`in yönetim dışında kalması, Birliğin kurucu üç kooperatifinden biri olan Erdek`in, 4 yıl söz hakkının elinden alınması nedeni ile bugün yine karşınızda başkan adayı olarak bulunuyorum." dedi.
Sorularıma cevap verebilen Birlik Başkanı Asa`yı henüz göremedim.
Başkan Sarı yaptığı kahve konuşmasında, Birlik Başkanı Hidamet Asa`ya yönelttiği soruların hiçbirine yanıt alamadığını öne sürerek, “Yerel gazetelerde ve kendi sosyal medya hesaplarımda sayın Asa`ya yönelttiğim soruların hiçbirine yanıt veremedi. Yerel basının ve sosyal medya hesabımdan, sayın Hidamet Asa’ya yönelttiğim sorulara niçin cevap veremiyor? Niçin elinde Kur’an-ı Kerim ile basının karşısına gel dememe rağmen gelemiyor? Sayın Asa, Erdek kooperatif seçimlerinde mahalle mahalle gezmeyi, kahvehaneleri gezip dedikodu yapmayı bıraksın da, sorularıma cevap versin. Sayın Asa, şu anda Erdek Kooperatifi’nin iç işlerine karışıp seçim kampanyasında taraf oluyor. Ben de kendisine sesleniyorum. Sayın Asa’nın bundan kısa bir zaman dilimi öncesinde Bursa’da bir et lokantasında kendisi ile görüşmemizdeki sarf ettiği sözcük ve cümleleri belgeleri ile açıklarsam bir daha Erdek’e gelebilecek mi? Erdek’e gelmeyi bırakın, eğer o lokantada konuşulanları açıklarsam şu an oturduğu Birlik Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalır. Şubat, bu yıl 28 çekiyor, 1 Mart’tan itibaren o koltukta oturamaz.” dedi.
Erdek’in, 4 yıl üst yönetimden uzak kalmasının ardından 2014’te tekrar Mustafa İlgen ile Birlik yönetimine girdiğini herkes bilmektedir. Ancak Mustafa İlgen’in Birlik yönetimine Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Bakanı veya milletvekili aradığı için değil, sayın Asa’nın gelip “Erdek’ten birini yönetime yazmak istiyorum. Kimi yazayım?” sorusuna verdiğim cevap ile yönetime katıldığını kimse bilmez. Şimdi kendisine defalarca sorduğum gibi yine soruyorum. 2011 yılında Mustafa İlgen ismi niçin yönetimde yer almadı? Mustafa Gümüştaş’ın ismi kimler tarafından organize edilen siyasi entrikalarla listeye önce yazılıp, sonra kongrede üstü çizildi? Başkan Sarı, “ Bu sorularıma cevap veremeyen Marmarabirlik Başkanı sayın Hidamet Asa, kendisinin kullandığı otomobilin plakasına bile yazdırdığı “BŞK” yazısını elinden alacağımdan korkuyor. Kendisine yüz yüze söylediğim cevabı siz sayın üreticiler önünde bir kez daha söylüyorum. Sayın Asa’nın koltuğunda gözüm yok. Benim derdim sadece kooperatifin ve Birliğin doğru, dürüst ve bilimsel veriler ile desteklenerek profesyonel yöneticilik anlayışı ile yönetilmesi. Tabii ki beni başkan seçtiğiniz takdirde siz Erdekli üreticilerin hakkını üst birlikte arayacağım. Marmarabirlik başkanlık koltuğunda ister sayın Asa, ister başka bir isim olsun Erdek Kooperatifi’nin hakkını sonuna kadar savunurum. Çünkü bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur” diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli