Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kongre yeri değişti

Kongre yeri değişti

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin kongre yeri değişti.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin kongre yeri değişti.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin 15 Kasım 2011 Salı günü yapılacak kongrenin daha önce kooperatifin Alaattin Mahallesi`ndeki zeytin depolama tesislerinin bulunduğu üst katındaki salonda yapılması planlanmıştı. Ancak, bu salonun kongreye aşırı katılımın olacağı düşüncesiyle, alt katında zeytin depoları bulunan 2. katta yer alan eski zeytin depolarının bulunduğu salonda aşırı izdihamdan olası herhangi bir facia yaşanabilir endişesiyle kongre yeri değiştirildi.
Kongre, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin, Erdek-Gedeve Bölgesine yapılan lisanslı depoların bulunduğu 3000 kişilik salonunda yapılacak.
Kongre yerinin değişmesi sonrasında gazetemizin ziyaret ettiği Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu, kongre yerinin değişmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, üç gün sonra yapılacak kongreye 3000`nin üzerinde bir katılımın beklendiğini, daha önce kongre yeri olarak belirlenen salonun 1000 kişilik kapasiteli olması nedeniyle, 3000`nin üzerinde bir kitleye cevap verebileceği konusunda endişe yaşadıklarını söyledi.
Zeytin kooperatifinin Alaattin Mahallesi`ndeki tesislerinin 2. katında bulunan eski zeytin deposu olarak kullanılan salonda, uzun yıllar zeytin tuzlama depolarının bulunmasından dolayı çok eski bir yapı olduğunun altını çizen Taviloğlu, "kongre yapılacak salon olarak belirlenen yapının zemini içindeki demirlerinde, uzun yıllar zeytin tuzlanmasından dolayı aşırı paslanma ve erime meydana geldiği için kongre yapılacak salonun zemini riskli hale gelmiştir" dedi.
Ellerinde bu yapıyla ilgili raporların bulunduğunu anlatan Taviloğlu konuşmasını söyle sürdürdü: "3000`nin üzerinde katılımın beklendiği kongrede, aşırı kalabalığı taşımayacak, zemini riskli 2. katta bulunan kongre salonunda, üretici ortakların büyük bir bölümünün salon dışında kalması gerekecekti. Bu nedenle kongreye katılacak ortakların seçime katılmalarının olumsuz yönde etkilenmemeleri için, kooperatifimizin Gedeve Bölgesinde hizmet veren lisanslı depoların bulunduğu 3000 kişiyi rahatlıkla alabilecek kapasiteye sahip kapalı alanımızdaki genel kurul salonunda toplantımızın yapılması kararı alındı. Bu konuda gerekli ilanlar ve duyurular yapılmaya başlandı. Kongre günümüz olan 15 Kasım 2011 Salı günü saat 07:30`dan itibaren Erdek merkezde ikamet eden üretici ortaklarımız, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Alaattin Mahallesindeki ofis binası önünden, Erdek Belediye Otogarı ve Erdek Havuzlu Meydandan, kooperatifin kiraladığı araçlarla düzenlenen ring seferleriyle ortaklarımızın Gedeve Bölgesindeki kongre salonumuza taşınmalarına başlanacaktır. Ocaklar-Karşıyaka Beldeleri ile bağlı köylerde ikamet eden ortaklarımız ise kendilerine tahsis edilen araçlarla ikamet ettikleri yöreden kongremizin yapılacağı noktaya kadar taşınacaktır" dedi.
Marmarabirlik tarafından ürün alımına getirilen alım kotası hakkında da açıklama yapan Taviloğlu, Marmarabirlik`e bağlı toplam sekiz kooperatife tahsis edilen kota miktarından hiçbir kooperatifin uymamasının söz konusu bile olamayacağını dile getirirken, Marmarabirlik`in 55-60 bin ton arası zeytin depolama kapasitesine sahip olduğunu, geçen yıl alımda kota uygulamayan birliğin, bu yılki alımları geçen yıllara göre % 75 arttıran yönde aldığı kararı geçtiğimiz haftalarda basına yaptığı açıklamayla kamuoyuna aktardığını ifade etti.
Erdek`li üretici ortakların beyan ettikleri rekolte miktarının 12 bin 500 kilo olmasına karşın, sofralık ürün tipi olarak 8000-8500 ton arası ürün beklediklerini kaydeden Taviloğlu, Erdek`in sofralık zeytin tipinin kota dışında kalmasının söz konusu olmadığını, çünkü ürününü yıllardır Marmarabirlik`e döken Erdek ve çevre üreticilerin gösterdikleri bu hassasiyetlerinden dolayı ilçenin kotadan etkilenme sorununun bulunmadığını işaret edip, kongrenin ve 2011/2012 kampanya döneminin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Sarı ile birlikte hareket etmem söz konusu bile değil
Seçime adım adım yaklaştığımız şu günlerde, seçim çalışmaları için dolaştığımız Erdek merkez ile gittiğimiz Ocaklar ve Karşıyaka ve bağlı köylerde, kendisinin Sarı ile birlikte liste hazırladığı yönünde çıkarılan haberlerin tamamen hayal mahsulü olduğunu vurgulayan Taviloğlu, daha önceki seçim dönemlerinde olduğu gibi 3 gün sonra yapılacak seçimli genel kurulda, kendisinin önderliğinde ortak üreticilerle birlikte hazırlayacağı yönetim-denetim ve birlik delege listesi ile seçime gireceğini işaret etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı