Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Köklü Zeytincilik? uluslar arası ödülünü Gençer´le paylaştı

?Köklü Zeytincilik? uluslar arası ödülünü Gençer´le paylaştı

Ayvalık´ta faaliyet gösteren Köklü Zeytincilik isimli firma yurt içi ve dışında kazandığı ödüllerini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´le paylaştı.

Ayvalık İlçesinde 1937 yılından bu yana zeytincilikle uğraşan Ayvalık Köklü Zeytincilik, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ürünü ile Amerika´da dünya ikinciliği, Türkiye´den altın, Tokyo´da yapılan Olive Japan yarışmasından bir gümüş ödül aldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, başarıyı ?gurur verici´ olarak nitelerken, amacın yerel markaların çoğalması ve dünyada Ayvalık ve Türkiye´yi iyi tanıtabilmesi olduğunu vurguladı.
Dünyanın en önemli zeytinyağı yarışmalarından New York´ta yapılan 2018 yılı Dünyanın en iyi zeytinyağları yarışması olan WORLD´S BEST OLİVE OİLS FOR 2018 ikincisi olarak dünyanın en iyi zeytinyağları listesine giren, Türkiye ?den 110 firmanın katıldığı 11. Zeytin dostu Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışması´nda altın madalya alan Ayvalık Köklü Zeytincilik, Japonya´da düzenlenen ve uluslararası jüri tarafından 21 ülkeden 611 zeytinyağının değerlendirildiği Olive Japan Yarışması´nda da gümüş madalya alarak büyük başarılara imza attı.
Köklü Firması sahipleri Çetin Kaya Kürlek ve oğlu Mustafa Kürlek Ayvalık Belediyesi´ne yaptığı ziyarette Başkan Gençer tarafından makamında ağırlandı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ?Köklü ailesini Ayvalık´a getirdikleri bu ödüller için Ayvalık zeytinyağı ve Türk zeytinyağı adına kutluyorum. Gerçekten çok önemli üç ödülü aynı yılda almaları, Ayvalık zeytinyağının ne kadar önemli olduğunu ve Köklü ailesinin de zeytinyağının kalitesini ne kadar iyi sunduklarını gösteriyor.? dedi.
Rahmi Gençer´in Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı sırasında başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği´nin Ayvalık zeytinyağının tanıtımına ve bu başarılara zemin hazırladığının belirtilmesi üzerine Başkan Gençer, ?Bizim amaçlarımızdan biri buydu zaten.? diye konuştu.
Son 14 senede, Hasat Şenliği, Coğrafi İşaret, UNESCO süreci ve çevre duyarlılığı gibi projelerin çok faydaları olduğunun altını çizen Gençer ?Bunların şehrin tanıtımı ile çok ses getirdiğini görüyorum. Ayvalık´ın değerini arttırıyor, başka bir kaliteye taşıyor. Bunlar ekonomiye yansıyor, yansımaması mümkün değil. Bunlar kolay olmadı, insanlar zamanında Hasat şenliğini küçük gördü ama biz yolumuzdan vazgeçmedik. Ayvalık´ın zeytinyağını tanıtıyoruz ve doğru tanıtmaya çalışıyoruz. Sizin gibi zeytinyağı ile uğraşanların bu iş sarılmaları kaliteyi arttırır. Ticaret Odasına Zeytinyağı Laboratuvarı kurduk, çok özel bir laboratuvar. Bugün İspanya´da bile sayısı az olan akredite edilmiş bir laboratuvar. Yurt dışından birini memleketimize getirseniz ve böyle bir laboratuvar olduğunu söyleseniz şaşırır.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli