Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Koçyiğit: Çiftçi hayır dedi

Koçyiğit: Çiftçi hayır dedi

CHP Bandırma-Aksakal İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit, 12 Eylül Pazar günü yapılan referandumda çiftçinin hayır oyu verdiğini söyledi.

CHP Bandırma-Aksakal İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit, 12 Eylül Pazar günü yapılan referandumda çiftçinin `hayır` oyu verdiğini söyledi.
Seçilmiş biri olarak görev alanım kırsal alanda, gittiğimiz köylerde `hayır` oyu verilmesi yönünde konuşmalar yaptık, neden `hayı`r denilmesi gerektiğini anlattık, `evet` vermeyi düşünenlere sorduk, neden `evet` vereceksin? dedik, bizim neden hayır verdiğimizi anlattık şeklinde konuşan Koçyiğit, devam eden açıklamasında şunları kaydetti: "Demokratik ülkelerde özgürce herkesin fikrini söylediğini belirterek, `evet` oyuda kullanabilirsiniz, saygımız vardır, soru sorun bize dedik. Fakat nafile, kimse soru sormadı, tartışmadı. Yaklaşık 100 kahvede konuşma yaptım, bir kaç kişi soru sordu, o da Bandırma köylerinde bizi tanıyan kişilerdi. `Evet` diyen de `hayır` diyen de bizim insanımız, irdelenmesi gereken bence insanlarımızın fikrini açık açık söyleyemiyor olmasıdır. Buda referandumun demokratikleşme yolunda önemli bir adım olması gerekirken oy verenlerin özgürce davranamadıgını göstermektedir. Bu konu araştırılmalı diye düşünüyorum, halkımızda bu kendini ifade etme korkusunu yaratan nedir? 2002 yılında buğdayını 45 kuruşa satan bir buğday üreticisi 2010 yılında masrafları on kat arttığı halde 50 kuruşa satıyor ve yine de `evet`  oyu kullanıp hükümetin ekmeğine yağ sürdüyse ne yapabiliriz ki? Ama ben de bir çiftçi ve kırsalda yaşayan biri olarak çiftçilerin çoğunun `evet` vermediğini biliyorum. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgemizdeki köylerin büyük kısmında `hayır` çıkmıştır. Şunu da bilmemiz gereklidir, her köyde yaşayan kişi çiftçi değildir, köylerimizde fabrikalar vardır, emekli vardır, esnaf vardır, fakir aylığı ile geçinen aileler vardır. Kısacası çiftçi `hayır` demiştir. Umarım ki iktidar da olanları görür ve bölgemizdeki tarım politikalarını gözden geçirir. Yoksa ilk genel seçimlerde hayırlar katlanarak büyüyecek ve iktidarı da sandığa gömecektir. Çin ata sözüdür, `çok yüksekten uçan yere düştüğü zaman çok ses çıkartırmış` İktidara tavsiyem, evetlere çok sevinmesinler, sonra hüsrana uğrarlar. Bölge çiftçisini tebrik ediyorum, tepkimizi `hayır` diyerek gösterdik. `Evet` veren de bizim insanımız `hayır` verende."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli