Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Koçhan, ?Kendi ekibimle gelirim? dedi mi?

Koçhan, ?Kendi ekibimle gelirim? dedi mi?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne, yöremizin önemli ihtiyacı kapsamında açılacak arkeoloji bölümünün başına getirilecek olan Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın, ?Görevime kendi ekibimle geleceğim? dediği öne sürüldü.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi olup altı yıldır Erdek Kyzikos kazılarını yürütmekte olan ekibin başkanı olan Koçhan´ın, ?Kendi ekibimle gelirim? sözlerine tepkiler de gecikmedi.
Bu arada, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde görev yapan Bandırma ve yöresindeki öğretim üyesi çok azlığı da dikkat çekecek boyutlara ulaştı. Bu konuda eleştiride bulunanlar, ?Üniversitemize öğretim üyesi ve öğretim görevlisi alınırken, liyakat esasının göz ardı edildiğini düşünüyoruz. Bu kadrolar alınırken, hangi kıstasların bulunduğunu merak ediyoruz. Alınacak kadrolar için zaman zaman internet üzerinden ilana çıkılsa da, ilanın kimi kez çok kısa süre yayınlanıp sonra hemen kaldırıldığını görüyoruz ? diyorlar.
Bandırma´nın adını taşıyan bir üniversitenin, özellikle Bandırma ve yöresindeki kendi çocuklarına da kucak açmasının zorunlu olduğuna dikkat çekilirken, ?Üniversite yönetimimizden şu ana dek bu uygulamayı göremedik. Kendi çocuklarımıza sanki ?üvey evlat´ muamelesi yapılıyor? deniliyor.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli