Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kocaoğlu ve Günaydın, panelde konuştu

Kocaoğlu ve Günaydın, panelde konuştu

Bandırmada, Yerel Yönetimler ve Demokrasi konulu panel ilgi gördü. Sahildeki çay bahçesinde gerçekleşen panele konuşmacı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve

Bandırma`da, "Yerel Yönetimler ve Demokrasi" konulu panel ilgi gördü. Sahildeki çay bahçesinde gerçekleşen panele konuşmacı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP`nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın katıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça`nın moderatörlüğünde düzenlenen panelde ilk konuşmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. 
24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali programı kapsamında gerçekleşen panelde konuşan Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Yerel yönetimlerin başarılı olması için, vatandaşlarla birlikte katılımcı bir anlayışa sahip bulunması gerekir. Eğer gerçekleşirse, o kentteki projelere sahip çıkılır, projeler yaşar, yaşatılır, bakımları yapılır ve hayatiyetini sürdürür. Böylece de, vatandaşlarda kentlilik bilinci gelişir, kente sahip çıkılır, kent korunur ve gelişir."
Yeni çıkan Büyükşehir Yasası`nı da değerlendiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"Köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması ve beldelerin kapatılması son derece yanlıştır. Köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına paralel şekilde köy mallarının da ellerinden alınması, o yerde yaşayan köylülere, `Sen, bu köyü terk et` anlamına gelir. Köyler, mahalle statüsüne alınmakla mahalle olmuyor. Köy muhtarlarını, yetkisiz mahalle muhtarı yapmakla köyler, geriye götürülüyor. AKP iktidarı, böylece bu yerleşim yerlerini kontrolü ve vesayeti altına alarak, Ankara`dan yönetmek istiyor. Oysa demokrasi, eğer yerelde yerleşirse, ancak o zaman Türkiye sathına yükselir."
Kocaoğlu, CHP`nin anlayışının odak noktasında insana hizmet olduğunun altını çizerken, "Belediye başkanları da, çalışkan ve adil olmalı, kentleri için hemşehrileriyle birlikte kol kola, omuz omuza hizmet üretmelidir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da konuşmasında, AKP iktidarının, bugün ülkeyi bir "polis devleti" durumuna dönüştürdüğünü vurgulayarak başlayan konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı da ağır bir dille eleştirdi. Erdoğan`ın, Cumhuriyeti kuran partilerine dayanaksız sözlerle saldırmasının en azından terbiyesizlik olduğunu öne süren Günaydın, şunları söyledi:
"30-31 Mayıs günleri, 10 milletvekili arkadaşımla Taksim Gezi Parkı`ndaydım. Yanımıza gelen bir emniyet amiri, bu yeri iki dakika içinde boşaltmamızı, çünkü bu bölgeye de biber gazı atacaklarını söyledi. Nitekim, 2 dakika sonra da bu gerçekleşti. Düşünün ki, ayakta duran 10 milletvekilinin bulunduğu bir bölgeye bile bomba atan bir polis, diğer vatandaşlara, gençlere ne yapmaz? Zaten yapıyor da…Halka zulmetmek üzerine yapılan bir eylem, polis faaliyeti olamaz. Recep Tayyip Erdoğan, yedikleri biber gazının ardından Beşiktaş Camii`nde tedavileri yapılan gençlerin, camiye bira şişeleri ile girdiklerini söylüyor. Bu söylediklerinin gerçek dışı olduğunu kendisi bilmiyor mu? Elbette biliyor. Öyleyse Recep Tayyip Erdoğan, iftiracıdır.. Nitekim, o caminin imamı da, Recep Tayyip Erdoğan`ın sözlerini yalanlıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı`ndaki eylemci gençlerin, Taksim`de başörtülü kızları taciz ettiklerini iddia ediyor. Bunun doğru olmadığını bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Öyleyse Recep Tayyip Erdoğan, yalancıdır. Recep Tayyip Erdoğan`ın, İslam dininin firavunlaşmamak ve devletin olanaklarıyla zenginleşmemek olduğunu da bilmesi gerekir. Buradan Recep Tayyip Erdoğan`a sesleniyorum. Sen terbiyesizsin, iftiracısın ve yalancısın. Haydi, gücün yeterse beni mahkemeye versene!"
AKP`nin en kısa tanımının, "Alt tarafa din-iman, üst tarafa han-hamam" olduğunu öne süren Günaydın, AKP`nin çıkardığı Yerel Yönetimler Yasası`nın kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinin bulunduğuna dikkati çekerken, "Bu yasanın en önemli hedefi, ülkemize başkanlık sistemini getirmektir" dedi.
Günaydın, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin de çok önemli olduğunun altını çizerken, "30 Mart 2014`te bunlara öyle bir tokat vurun ki, ne yapacaklarını şaşırsınlar" diye konuştu. Günaydın, "Önümüzde iki seçenek var. Ya barış, kardeşlik, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında yaşayacağız, ya da diktatörlüğe teslim olacağız" dedi.
Kocaoğlu ve Günaydın`ın, izleyenlerin sorularını da yanıtlamasının ardından Belediye Başkanı Sedat Pekel, konuşmacılara plâket verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli