Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kocaman Balıkçılık´tan Erdek Körfezi´ne midye çiftliği

Kocaman Balıkçılık´tan  Erdek Körfezi´ne midye çiftliği

Ülkemizin tanınmış firmalarından olup merkezi Bandırma´da bulunan Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi, yatırımlarına midye çiftliğini de ekleyecek.

Ülkemizin tanınmış firmalarından olup merkezi Bandırma´da bulunan Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi, yatırımlarına midye çiftliğini de ekleyecek. Gazetemize bir açıklama yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, midye çiftliğini Erdek Körfezi´nde kuracaklarını açıkladı.
Bu konuda yaklaşık 1 milyon dolarlık bir yatırımı planladıklarını vurgulayan Kocaman, çiftliğin, Erdek Körfezi´ndeki yeri ile ilgili olarak bilgi vermedi. Kocaman, Erdek Körfezi´nde kuracakları siyah ve kültür midyesi çiftliğinin hem iç, hem dış piyasa için üretim yapacağını belirtirken, ?Şirket olarak Ar-Ge çalışmalarını önemsiyoruz. Ar-Ge mutfağında yeni ürünlerimizi geliştirerek, tüketicilerle buluşturmak istiyoruz.? dedi.
Bu arada, Kocaman´ın, 21 Haziran 2015 Pazar günü, Hürriyet Gazetesi´nde bir röportajı da yayınlandı. Kocaman, Jale Özgentürk´e yaptığı açıklamada, sektörle ilgili düşüncelerini açıkladı. Türkiye´de bulunan 20 bin teknenin fazlalığına dikkati çekerken, bu gerçeği Tarım Bakanlığı´nın da kabul ettiğini belirten Kocaman, ?Denetleyebilmek için tekne ruhsatları azaltılmaya çalışılıyor. Bu uygulama Avrupa´da da yapıldı. Ülkemizde bir miktar tekne çıktı ama bunun sürmesi gerekir. Gırgırlar üzerindeki program da sürmeli. Denizcilikte insan açığı var? dedi.
AV YASAĞI YETERSİZ
Türkiye´de 4,5 ay gibi uzun bir av yasağı dönemi olduğuna işaret eden Kocaman, şunları söyledi:
?Genç kuşakların yasa dışı avcılık üzerinde eğitilmeleri gerekir. Sertifika programı uygulanmalı. Balık avlamada sınırı santimetre ile anlatmak çok zor. Çinekop yasağı bir yıl olmalıydı. Hamside ise 9 santimetre altı avlanmak yasak ama zaten halk, yavru hamsiyi yemiyor. Bu balıklar, ülkemizdeki 12 balık unu fabrikasına gidiyor. Bu fabrikaların başına bir denetçi konulsa, yavru balık katliamı da biter.?
Osman Kocaman, tüketiciyi yeni ürünlerle buluşturmak için birçok mağazalarda, halkın kesesine uygun fiyatlarla kalamar ve karides satışa sunduklarını sözle rine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı