Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kocaçay Ebru Sergisine sığ su engeli

Kocaçay Ebru Sergisine sığ su engeli

Ebru sanatçısı Osman Şimşek deneme amaçlı olarak Dünya´da ilk kez su üzerinde eserlerini sergiledi.

Ebru sanatçısı Osman Şimşek deneme amaçlı olarak Dünya´da ilk kez su üzerinde eserlerini sergiledi.
Emekli Din Kültürü öğretmeni ve ebru sanatçısı 67 yaşında ki Osman Şimşek çok sayıda eserini birbirine bağlayarak Kocaçay üzerinde sergileme denemesinde bulundu.
Uzun yıllardan beri ebru sanatı ile uğraşan ve bu konuda çok sayıda öğrenci yetiştiren Osman Şimşek ülkemiz genelinde de birçok yerde ebru sergilerine katıldığını söyledi.
Şimşek, ebru sanatı ile yapılmış eserlerini Dünya´da ilk kez su yüzünde sergilemek için bir deneme yaparken, Manyas Öğretmenevi Müdürü Nihat Turhan ve ebru sanatına meraklı öğrenci Elif Serim ile birlikte Manyas Kocaçay üzerinde 60 metre uzunluğunda ki ebru eserlerini suyun üzerine yayarak rengarenk bir görüntü oluşturuldu.
Osman Şimşek, suyun sığ olması nedeni ile istediği sonucu tam olarak alamadığını, su yüzeyinde ki ebru sergisini sahiller de ve daha derin sularda deneyeceğini ve bunda başarılı olacağına inandığını belirtti.
Ebru sanatını renklerin su ile dansı olarak niteleyen Şimşek "Amacım su ve boyanın sanat gücü ile birleştiği ebru eserlerimi yine Dünya´da ilk defa suyun üzerinde denemek istiyorum. İlk deneme amaçlı olarak Kocaçay´da denedim istediğim sonuca ulaşamadım, eksiklikleri gördüm. Bu eksiklikleri giderip sahillerde ve daha derin sularda görsel olarak renk şölenini yaşatmak istiyorum." dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kocaçay Ebru Sergisine engeli
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli