Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Koç, Nazenin V isimli yatıyla Narlıda

Koç, Nazenin V  isimli yatıyla Narlıda

Ünlü iş adamı Rahmi Koç Alüminyumdan inşa edilen 52 metre boyundaki Nazenin V'ile Narlıya geldi bölgede ziyaretlerde bulundu.

Ünlü iş adamı Rahmi Koç Alüminyumdan inşa edilen 52 metre boyundaki `` Nazenin V'`ile Narlı`ya geldi bölgede ziyaretlerde bulundu.
Tuzla RMK Tersanesinde yapımı 2.5 yılda tamamlanan Nazenin V, 2010 yılında denize indirilmişti.
Nazenin V yatının iç tasarımını gerçekleştiren Redman Whiteley Dixon (RWD) firmasının ortaklarından Tony Dixon yatın özelliklerini anlattı. Dixon, tekne için "Şirketimiz bünyesinde tasarımcı olarak birçok projede görev aldım. Nazenin V sayesinde ilk kez bir Türk firması olan RMK ile çalışma fırsatı buldum. Türk yat ekibiyle çalışmak beni tahmin edemeyeceğiniz kadar çok heyecanlandırdı. Nazenin bizce çok özel bir yat, bu yatta imzamın olması bana gurur veriyor. Nazenin V gibi dünya standartlarının ve kalitesinin üstünde mükemmel bir yata imza attığımız için gururluyuz" ifadelerini kullanmıştı.    
Nazenin V yatını nadide bir esere dönüştüren, ahşap ağırlıklı dekorasyon, İstanbul`dan satın alınan kanepe ve koltuklar, Rahmi Koç`un özel koleksiyonundan tablolar ve Londra`da çeşitli mağazalardan özenle seçilmiş parçalar yer alıyor.
52 metre uzunluğunda, 10.62 metre genişliğindeki Nazenin V`nin dış tasarımı ve gemi mühendisliği de bir başka ünlü İngiliz firması Sparkman & Stephens`a ait. 
Hem gövdesi hem de üst binası alüminyumdan imal edilen tekne, 2010 yılında Dünya Süper Yat Ödül Yarışmasında, Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Yelkenlinin 47 bin 650 litre yakıt, 14 bin 400 litre temiz su kapasitesi ve günde 15 bin litre temiz su yapabilen arıtıcısı bulunuyor.
Nazinen V, Narlı Körfezine demir attı
İş dünyasının Duayeni Rahmi Koç, üç yıldır dünyanın çeşitli noktalarına dümen kırdığı Nazenin V ile akşam Erdek`e bağlı Narlı Köyü açıklarına demir attı.
Beraberinde üst düzey müdürü bulunan Koç, sabah kahvaltısını Narlı`lı yakın dostu Seyfi Eşkin ile yaptı. Koç, daha sonra Seyfi Eşkin`e ait Tofaş Doblo marka otomobil ile Erdek`e gelerek, Cumartesi Pazarında alışverişe çıktı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli