Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kobilere 3 milyar TL kredi desteği

Kobilere 3 milyar TL kredi desteği

KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Erdoğan Yüksel, TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine Kobilere destek paketi hakkında bilgi verdi.

KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Erdoğan Yüksel, TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine Kobilere destek paketi hakkında bilgi verdi.
KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Erdoğan Yüksel, TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu`nun isteği üzerine, kadın girişimcilere yeni paket hakkında bilgiler verdi.
Otel Basri`de gerçekleşen toplantıda konuşan Yüksel, 50 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletmeye (KOBİ) toplam 3 milyar liralık kredi destek paketinin ayrıntılarını anlattı. Erdoğan Yüksel, paketin ihracat kredi destek programı ile ölçek endeksli büyüme kredisi destek programından oluştuğunu bildirdi.  Pakette, İhracat Kredi Destek Programı`nın üst limiti işletme başına 200 bin dolar, Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı kapsamında işletme başına verilecek mikro ölçekli kredinin üst limiti 30 bin lira, küçük ölçekli işletmeler için üst limit 50 bin lira, orta ölçekli işletmeler için üst limit ise 80 bin lira olarak tespit edildiğini ve bu rakamlara bayan işletmeciler için 10 bin TL daha eklendiğini ifade eden Yüksel şunları söyledi: "Bu çerçevede mikro kredi 10 işçiden az işçi çalıştıran, yıllık ciro toplamı 1 milyon liradan az olan, küçük ölçekli işletme kredisi 10-49 arası işçi çalıştıran, yıllık cirosu 1-5 milyon lira arası olan, orta ölçekli işletme kredisi 50-249 arası işçi çalıştıran, yıllık cirosu 5-25 milyon lira arası olan işletmelere verilecek. Destek paketi çerçevesinde verilecek kredilerin faizlerinin dörtte üçünü KOSGEB, dörtte birini işletme karşılayacak" 
Başvuruların 23 Kasım`da, 17 tane belirlenen bankaya yapıldığını ifade eden Yüksel, KOSGEB Balıkesir Merkez Müdürlüğü olarak ta 1000 işletmeye bu krediyi kullandırmayı düşündüklerini söyledi.
Başarı parayı getirir
Toplantıda konuşan TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, KOSGEB`in Kobilere sağladığı destek paketinin çok faydalı olduğunu, fakat Türkiye`de aynalaşma olduğu sürece ekonominin kötüye gideceğini söyledi. Bir iş yeri açıldığında, aynı işi birkaç gün gibi kısa bir sürede başka birisinin de açtığı zihniyet olduğu sürece ekonominin düzelmeyeceğini ve yeniliklere gidilmesi gerektiğini ifade eden Tüfekçioğlu, "Bir işi sadece para kazanmak için açan kişilerin sonu ne yazık ki hüsranla bitiyor. Hedef asla para kazanmak olmamalı. Başarı parayı getirir. Sadece para kazanacağım derseniz bunun içine üçkağıtçılıkta girer, dikkatsizlikte. Yeniliklere açık olmamız gerekir. Türkiye`de bir aynalaşma söz konusu. Herkes aynı işi yapıyor" dedi.
Türkiye`de işsizlik sorunu yok
Türkiye`de işsizlik sorununun olmadığını da söyleyen TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, "Artık insanlar yorulmadan, oturduğu yerden para kazanmak istiyorlar. Bir iş başvurusu yapan kişi, kendini kanıtlayıp işinde büyümeyi hedeflemek yerine, daha işe başlamadan kendi maaşını kendisi koyuyor. Üniversiteden mezun olan bir öğrenci bir iş başvurusu yapıyor. Ben 2 bin TL ile işe başlarım diyor. Kişinin cv`sine bakıyorsunuz 7 tane iş yeri değiştirmiş. Bu sabırsızlık ve iradesizliktir. Fakat ne yazık ki yeni nesil eğitim sisteminin sistemsizliğinden dolayı bu şekilde yetişiyor" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli