Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kızını katleden baba müebbetle cezalandırıldı

Kızını katleden baba müebbetle cezalandırıldı

GPS ile takip ettiği kızını öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

GPS ile takip ettiği kızını öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. 
Havran ilçesinde 2019 yılında, aracına küresel konumlama sistemi (GPS) cihazı takarak izlediği doktor kızını silahla öldüren babaya yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. 
Havran ilçesinde 27 Haziran 2019'da Antalya'dan annesinin yanına gitmek üzere 2 arkadaşıyla yola çıkan pratisyen hekim Gülnur Yılmaz'ın kullandığı otomobile GPS cihazı takarak takip eden babası Mustafa Ali Yılmaz, 3 kez otomobiliyle çarparak kızının aracını yol dışına çıkarmış, eşi Gülden Yozgatlı'nın yerini soran Mustafa Ali Yılmaz, cevap alamaması üzerine kızına 5 el ateş etmişti. Sonra arkadaşlarından da eşinin yerini öğrenemeyen Mustafa Ali Yılmaz, kızının kafa bölgesine tabanca ile çok sayıda ateş etmiş, Gülnur Yılmaz olay yerinde yaşamını yitirmişti. 
Duruşmada mütalaasını veren savcı, sanığın "canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulundu 
Burhaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu baba Mustafa Ali Yılmaz ise olayı tasarlamadığını, canavarca hisle hareket etmediğini, kızını sevdiğini ve olayın aniden geliştiğini ileri sürdü. Tarafları son kez dinleyen mahkeme heyetince sanık Yılmaz'a öz kızını tasarlayarak canavarca bir hisle öldürmekten indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis, Gülnur Yılmaz ile birlikte aynı araçta bulunan 2 arkadaşını yaralama suçundan 2'şer kez 15 ay, ayrıca evindeki ruhsatsız silahlar için de 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kararın temyiz yoluna açık olduğu öğrenildi.
Haber Merkezi
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı