Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kızıksaya zenginleştirilmiş kütüphane geliyor

Kızıksaya zenginleştirilmiş kütüphane geliyor

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Kızıksa İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü ile Tamek A.Ş işbirliği ile oluşturulacak olan Okuyan Çocuk Okul Kütüphanesi nin projesinin tanıtımı yapıldı.

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Kızıksa İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü ile Tamek A.Ş işbirliği ile oluşturulacak olan "Okuyan Çocuk Okul Kütüphanesi" nin projesinin tanıtımı yapıldı.
Okulda yapılan proje tanıtım toplantısına Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki, Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, Tamek A.Ş yetkilileri ile bazı kurum amirleri katıldı.
Kızıksa İlk ve Orta Okulu Müdürü Mahmut Osta, okul kütüphanelerinin çocuklar üzerinde olumlu bir güç olduğunu belirterek, Kızıksa okulunun kütüphanesinde 13 bin lira değerinde 1800 adet kitap bulunduğunu ve öğrencilerin % 82`sine denk 80 öğrencinin ortalama 17 kitap okuduğunu hedefin bu sayıyı 50`ye yükseltmek olduğunu, ülkemizde kişi başına okunan kitap sayısının ise altı olduğunu belirtti.
Çelik, Tamek A.Ş`nin üstlendiği 11.850 bin lira tutarındaki zenginleştirilmiş kütüphane ile öğrencilerin pek güvenli olmayan internet kafe ortamlarından kurtarmak ve daha fazla kişinin okumasını sağlamak olduğunu söyledi.
Tamek A.Ş yetkilisi ise Kızıksa İlk ve Ortaokulunda oluşturulacak olan zenginleştirilmiş kütüphaneye katkı sağladıkları için duydukları mutluluğu vurgularken, Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik ise Tamek`in eğitime bu yönde katkısını önemsediklerini ve kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli