Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Kızartmada zeytinyağını tercih edin

Kızartmada zeytinyağını tercih edin

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kızartmada zey-tinyağının kullanılmasını istedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kızartmada zey-tinyağının kullanılmasını istedi.
Balıkesir Kepsut`ta düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarına katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, açılış kurdelasını kestikten sonra stantları dolaşıp görevlilerden bilgi aldı. 
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan beraberinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile birlikte geldiği Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtma Grubunun standında, Grup Başkanı Mehmet Semerci`nin ikram ettiği zeytinlerin tadına baktı. Milletvekili Aydınlıoğlu, zeytinyağının kamu spotu çalışmalarında sona gelindiğini bildirdi. 
Balıkesir Valisi Turhan, zeytinyağının kızartmada kullanma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyledi. Vali Turhan, zeytinyağının kızartmada kullanılmaması yönünde yanlış bir anlaşılma olduğunu ve bu algının aşılması gerektiğini açıkladı.
"Zeytinyağında özellikle kızartma üzerinde durulmasına dikkat çeke Vali Turhan, "Zeytinyağını kızartmada kullanamazsak tüketim miktarını arttıramayız. Zeytinyağı kızartmada kullanılmaz diye olumsuz bir algı var, o algıyı kaldırdığımızda tüketim 2 katına çıkar" diyerek son noktayı koydu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı