Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kıyı Emniyet botuna ambulans görevi

Kıyı Emniyet botuna ambulans görevi

Marmara Adasında konuşlanan ve Avşa ile Paşalimanı Adaları için ambulans görevini yürüten 2 deniz ambulansının bir aydır arızalı olması nedeniyle ambulansların görevini aynı zamanda kıyı emniyetini sağlayan Kıyı Emniyeti sağlıyor.

Marmara Adası`nda konuşlanan ve Avşa ile Paşalimanı Adaları için ambulans görevini yürüten 2 deniz ambulansının bir aydır arızalı olması nedeniyle ambulansların görevini aynı zamanda kıyı emniyetini sağlayan Kıyı Emniyeti sağlıyor. Adalarda meydana gelebilecek acil sağlık sorunlarında hastalar, deniz ambulansının arızalı olması nedeniyle kıyı emniyetine ait botla Erdek`e naklediliyor.
Kaptan dahil 4 mürettebatın görev yaptığı Kıyı Emniyet botu; sağlık gereçleri olmamasına rağmen 30 deniz mili hızıyla Marmara Adası-Erdek arasını 40 dakikada alarak hastayı en kısa sürede Erdek`e ulaştırıyor. 
Ulaştırma Bakanlığı`nın tahsis ettiği 52 deniz mili hızı bulunan 2 deniz ambulansı da motor kısmında meydana gelen arızadan dolayı parça beklediği öğrenildi. Marmara Kaymakamlığı tarafından siparişi verilen parçaların on güne kadar gelmesinden sonra; adalar halkı için çök önemli olan deniz ambulansları da yeniden hizmete devam edecek. Ada halkı; kendileri hayati önem taşıyan deniz ambulanslarının bir an önce hizmete sokulması istiyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli