Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kitapseverler ve bilim tutkunları Sındırgı´da buluştu

Kitapseverler ve bilim tutkunları Sındırgı´da buluştu

Sındırgı ilçesinde kitapevleri, yazarlar, şairler ve Tübitak destekli projelerin yer aldığı 2. Sındırgı Kitap, Bilim Kültür ve Sanat Fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

7-12 Mayıs tarihleri arasında Akpınar Yaşam Merkezi´nde devam edecek fuarın açılışını protokol konuşmalarının yanında halk oyunları, müzik dinletisi gibi etkinlikler süsledi.
İki kattan oluşan yaşam merkezinin birinci katında TÜBİTAK destekli projelerin yer aldığı Bilim ve Sanat projeleri yer alırken, ikinci katında ise yayın evlerinin yer aldığı stantlar bulunuyor. Fuar boyunca her gün farklı yazarlar, fuar alanı, çeşitli okullar ve sinema salonunda öğrenci ve vatandaşlarla buluşacak.
Geçtiğimiz yıl 27 Yayınevi ve 24 yazarın katılımı ile gerçekleştirilen fuar bu yıl daha kapsamlı hale getirilerek 32 Yazar 40 yayınevinin katılımı ile gerçekleşecek.
Fuar 7-12 Mayıs Tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak. Yaklaşık 5000 çeşit ve 100.000´e yakın kitabın yer alacağı fuar kapılarını kitapseverlere açtı.
Fuar boyunca her akşam saat: 21.00´de farklı yazarların katılımı ile gerçekleşecek konferanslar ile ilçe de adeta Kültür Şöleni yaşanacak.
Kitap okuma alışkanlığının arttırılması, eğitime destek için bugüne kadar sayısız projenin gerçekleştirildiği Sındırgı ilçesinde ise bu yıl ilki ile Kitap Fuarının geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli