Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kırsal Kalkınma Hibe desteği açıklandı

Kırsal Kalkınma Hibe desteği açıklandı

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, kırsal kalkınma hibe desteğinden faydalanacak çiftçileri açıkladı.

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, kırsal kalkınma hibe desteğinden faydalanacak çiftçileri açıkladı. Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne yapılan ekipman alımlarına ilişkin müracaatlar sonrası hibe desteği almaya hak kazananların açıklandığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, desteklenen makinenin KDV`sini ve anaparasının % 50`si olmak üzere yarısını vatandaşın ödeyeceğini hatırlattı.
M. Murat Yazar, bu yıl ilçe genelinde 58 üreticinin başvuruda bulunduğunu, bu başvurulardan 13 tanesinin onaylandığını ifade etti.
Müdür Yazar, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında yürütülen makine ekipmanları desteğinden ilçemiz üreticilerinden 13 yetiştirici makine desteğine hak kazandı. 
Baştarafı Sahife 1'de
Hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahipleri İlçe Müdürlüğümüze gelerek, konu sorumlusu Ziraat Teknisyeni Ersin Fırat`a  4-13 Eylül tarihleri arasında başvurmaları gerekmektedir." dedi. Yazar, onaylanan proje kapsamında ilçeye, 12 el traktörü, bir slaj makinesi ve bir pülverizatör, bir Zeytin hasat makinesi kazandırıldığını sözlerine ekledi.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false