Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Kirpi Bülent”: “Bandırma sevdalısıyım”

“Kirpi Bülent”: “Bandırma sevdalısıyım”

“Kirpi” lakabıyla tanınan ve ülkemizin en ünlü klarnet sanatçıları arasında yer alan Bandırmalı Bülent Altınbaş, Bandırma’da açıklamalarda bulundu.

 “Kirpi” lakabıyla tanınan ve ülkemizin en ünlü klarnet sanatçıları arasında yer alan Bandırmalı Bülent Altınbaş, Bandırma’da açıklamalarda bulundu.
“Bandırma sevdalısı” olduğunun altını çizen Altınbaş, “Bandırma, kendi bağrından çıkan sanatçılara ne yazık ki gereken ilgiyi göstermiyor, sahip çıkmıyor. Bandırma için yapılacak her çeşit sanatsal ve kültürel etkinlikte görev almaya hazırım. Bunu sadece benim katılacağım etkinlikler olarak düşünmeyin. Bandırma’ya getirilmesi düşünülen sanatçı dostlarımın getirilmesi için de elimden geleni yaparım. Yetkililer, müzikle ilgili her konuda bana danışarak yardım isteyebilirler” dedi.
Amcası, Bandırmalı bestekâr Selahattin Altıntaş’ın mezarının Bandırma’da değil, Susurluk’ta bulunmasına üzüldüğünü belirten Altınbaş, “Bu durum, Bandırma’ya müzikte damgasını vuran ailem adına ağrıma gidiyor” diye konuştu.
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ile yaptığı bir görüşmede, Bandırma’da bir konservatuvar kurulma çalışmaları yapıldığını öğrenmesinin kendisine mutluluk verdiğini belirten Altınbaş, bu konservatuvara her çeşit desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı.
Türkiye’de klarnetin tarihini değiştirdiğini vurgulayan Altınbaş, şunları söyledi:
“Zeki Müren’den İbrahim Tatlıses’e, Bülent Ersoy’dan Muazzez Abacı’ya kadar çalmadığım sanatçı kalmadı. Ayrıca sanatçıların 10-15 bin albümüne de klarnetimle eşlik ettim. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Meslek heyecanımı hiç yitirmedim. 45 yıldan beri müziğin içindeyim ve 50 yaşındayım ama her programıma aynı heyecanla çıkıyorum. Klarnet, insan sesine en yakın enstrümandır. Evrensel bir konu olan müziksiz hiçbir sanat olmaz. Sinema ve tiyatro dahil her sanat dalında müziğin etkisi ve önemi tartışılmaz bir gerçektir.”
BANDIRMASPOR’UN YERİ AYRI
Gençlik yıllarında Çınarlı Doğuşspor formasını forvet olarak giydiğini belirten Altınbaş, “Bandırmaspor’u da çok yakından izliyorum. Başarı kazandığında büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Bandırma’daki çocukluk anılarını da unutamadığını belirten Bülent Altınbaş, “Kirpi” lakabının nereden geldiğini de şöyle açıkladı:
“Gençlik yıllarımda saçlarım dimdikti. Bunun yanı sıra daha sonraki yıllarda klarnetimin etkili sesinin insanların tüylerini diken etmesi nedeniyle bana KİRPİ lakabı verildi. Bu lakaptan da çok memnunum.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı