Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kırk-Yama kursiyerleri belgelerine kavuştu

Kırk-Yama kursiyerleri belgelerine kavuştu

Kırk-Yama Kursu sona erip, kurs sonu sınavı yapıldı.

Kırk-Yama Kursu sona erip, kurs sonu sınavı yapıldı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce düzenlenen, Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Kurslarından birisi olan "Kırkyama Kursu" tamamlanarak Kurs Sonu Sınavı yapıldı. 
Kurs sonu sınavı, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı Başkanlığında, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Kurs Yöneticisi Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç ile Kurs Eğiticisi Serdil Okumuş gözetiminde gerçekleşti.
Sınavda başarılı olan 15 kursiyer Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Usta Öğretici Belgesi almaya hak kazandı.
Yaygın Kültürel Eğitim Faaliyetleri Planı kapsamında yapılan Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarından "Kırk Yama Kursu" İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce 2013 yılında sürdürüldü. 
Balıkesir`de başlatılan kursların amacı, unutulmaya ve kaybolmaya başlayan Geleneksel El Sanatları ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarını tanıtarak, aslına uygun olarak öğretip, usta öğreticiler yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak olarak açıklandı.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce "Ebru Kursu", "Kırkyama Kursu", "Sedef Kakma ve Tel İşlemeciliği Kursu", "Sim Sırma Kursu" "Çinicilik Kursu" ve "Tel Kırma" Kursları düzenlenirken, bu kurslarda toplam 98  kursiyerin eğitim gördüğü kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli