Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kırgız heyeti Edremit´te termal turizmi inceliyor

Kırgız heyeti Edremit´te termal turizmi inceliyor

Kırgızistan´da iktidar otağı olan Bir Yol Partisi Genel Başkanı Altynbek Sulaimanov ve beraberinde ki Kırgız heyet Edremit´te ki termal turizm ile ilgili teknik incelemelerde bulunmak üzere Edremit´e geldi.

Edremit´in Güre Mahallesi´nde bulunan Hattuşa Termal´in misafiri olarak ülkemizde bulunan Kırgızistan koalisyon hükümetinin iki partisinden; Bir Bol Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Altynbek Sulaimanov ve diğer iktidar ortağı olan Kırgızistan Partisi Milletvekili Kubanychbek Nurmatov, Hattuşa Termal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, Hattuşa Termal Yönetim Kurulu Üyesi Tolgay Benderli ve diğer yetkililer ile birlikte Edremit Belediye Başkanı Kamil Sakayı ziyaret etti.
Kırgızistan Bir Yol Partisi Genel Başkanı Altynbek Sulaimanov, Kırgızistan´daki termal kaynaklardan termal sağlık turizmi acısından daha iyi faydalanılması amacıyla Türkiye´ye gelerek Edremit´te teknik gezi yaptıklarını, Edremit´te ki termal kaynakların kullanımı ve sağlık turizminde yapılan yatırımlar ile ilgili bir gezi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kırgız heyeti, Belediye Başkanı Kamil Saka´nın termal turizmin geliştirilmesi konusundaki tecrübelerinden faydalanmaktan memnun olduklarını da belirterek, Edremit´i çok beğendiklerini, Kırgızistan´ın ikinci büyük şehri olan ?Osh? ile Edremit arasında kardeş şehir ilişkileri kurulmasını arzuladıklarını ifade ederek Başkan Kamil Saka ve belediye yetkililerini Kırgızistan´a davet ettiler.
Başkan Saka´da, Edremit´te termal turizm alanında yapılanların örnek alınmasından mutluluk duyduklarını ve Kırgız konuklarına en iyi şekilde yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli