Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kırcı ?Tarihi görüşmede önemli adımlar atıldı?

Kırcı  ?Tarihi görüşmede önemli adımlar atıldı?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk yurtdışı seyahatini Rusya´ya gerçekleştirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk yurtdışı seyahatini Rusya´ya gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yoğun bir görüşme trafiği yaşadı. St. Petersburg Konstantinovski Sarayı´ndaki 1 saat 45 dakikalık görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. İki lider de açıklamalarında ilişkilerin krizden önceki seviyeyi de aşması dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Rusya ziyaretini değerlendiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Dünya basınının yakından takip ettiği görüşmede başta dostluk olmak üzere ticari ilişkilerimizin de yeniden gözden geçirilmesi adına önemli fırsat olduğuna dikkat çekti.
Kırcı, devamında şöyle konuştu: ?Türkiye ve Rusya arasında, dönem dönem 38 milyar dolara kadar çıkan ikili ticaret hacmimizi dahi yeterli bulmazken son dönemlerde 24 milyar dolar düzeyine gerilemiştik. Daha önce ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması gibi iddialı bir hedef belirlemiştik. Bu hedefi yeniden gündemimize almak iki ülke adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Ticari ilişkilerimizin önündeki engellerin kaldırılması halinde bu rakama hızla ulaşabiliriz.?
Bir NATO üyesi olarak sorumluluklarının farkında olduklarının altını çizen Kırcı, PKK ve DAEŞ kanlı eylemler içerisinde iken Türkiye´nin NATO´nun gücünü arkasında hissetmediğini belirtti.
Kırcı "Türkiye´deki hava savunma sistemi tüm Türkiye´yi kapsayacak şekilde olmalı diyoruz, karar var ama uygulama yok. NATO teknoloji transferi konusunda bir aksiyon alamıyor, bu şartlar altında Türkiye bu süreçleri başka arayışlarla tamamlamak zorunda, kendi güvenliğini almak zorunda. Türkiye bundan sonra gereken güvenlik önlemlerini kararlılıkla alacaktır. Bu noktada NATO´nun daha hassas davranmasını beklerdik." dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli