Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kırcı, Gönen´e fakülte kurulmasına soğuk

Kırcı, Gönen´e fakülte kurulmasına soğuk

Gönen´in fakülte talebi kendisine iletilen AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Gönen´e fakülte kurulmasına sıcak bakmadığının mesajını verdi.

Gönen´in fakülte talebi kendisine iletilen AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Gönen´e fakülte kurulmasına sıcak bakmadığının mesajını verdi.
Kırcı, önce ?bütçe yok´ dedi, ardından ?fakülteler kampüs içinde olmalı, her yerde böyle´ görüşünü savundu. Bigadiç karşısına konunca da ?yeni fakülteler kurulacak´ diye Gönen´in fakülte isteğini geçiştirdi.
Kırcı´nın Gönen´e fakülte kurulmasına soğuk bakması tüm gözleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakanı A. Edip Uğur ile Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar´a çevirdi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, 1 Kasım seçimlerinden sonra ilk defa geldiği Gönen´de, parti binasında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Gönen´in taleplerini dinleyen Kırcı´ya, 17 Eylül Üniversitesi Rektörünün ilçelere fakülte kurulmasına sıcak bakmadığı taşınırken, TBMM´nden Gönen´e kurulması kararı çıkan 17 Eylül Üniversitesine bağlı Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi konusunda destek istendi.
Açıklamalarıyla rektörden farklı düşünmediğini ortaya seren Kırcı´nın, fakültenin Gönen´e kurulması talebiyle ilgili verdiği yanıtlar ilginç ve bir o kadar düşündürücüydü.
Önce, 17 Eylül Üniversitesinin bütçesinin olmadığını savunan, ardından da ?Fakülteler, aynı kampüs içinde olmalı. Her yerde böyle diyen? Kırcı´ya, Balıkesir Üniversitesi´ne bağlı Veterinerlik Fakültesinin Bigadiç´te kurulu olduğu hatırlatılınca, ?Biz, Bandırma´nın sayılı fakülteler arasına girmesini istiyoruz. Şu an kampüs sorunu, derslik sorunu var, alt sıralardaki öğrenciler tercih ediyor? diyerek, Gönen´in üniversite beklentisini geçiştirdi.
Gönen´e kurulması yönünde karar çıkan fakültenin Gönen´den alınması halinde, bunu Gönen halkına nasıl açıklamayacakları sorusuyla karşı karşıya kalan Kırcı, bu kez de politik bir cevap vererek, ?Yeni fakülte taleplerinde bulunduk. Gönenlileri memnun edecek şekilde sorun çözülür? dedi.
Kırcı´nın, fakülteyle ilgili açıklamaları Gönen adına tatmin edici bulunmazken, fakülte konusunda mücadele edeceklerinin mesajını veren AK Parti İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık, ?Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar, 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir´i Gönen´e davet etti. Bu sorunu aşacağımıza inanıyorum.? dedi.
Haber : Korkmaz Erdoğan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false