Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kırcı: Erdek doğalgaza adım adım yürüyor

Kırcı: Erdek doğalgaza adım adım yürüyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Erdek için doğalgaz verme tarihinin 2018 yılı olarak tespit edildiğini bildirdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Erdek için doğalgaz verme tarihinin 2018 yılı olarak tespit edildiğini bildirdi.
Erdek´e doğalgaz getirilmesiyle ilgili Erdek Belediyesi´nin yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´da çalışma yürütüyor.
Erdek´e getirilmesi planlanan doğalgaz ile ilgili BOTAŞ Genel Müdür Burhan Özcan ile görüştüğünü belirten Kırcı ?Bölgemiz için büyük bir önemi olan bu süreç için başından itibaren devredeyiz, çalışmaları bir an evvel bitirmek, doğalgazı kıymetli hemşerilerimizin kullanımına sunmak istiyoruz? dedi.
Kırcı, 17 Ekim 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ Genel Mü-dürlüğü´nün görevlendirildiği hatırlattı. 

Bu kararın amacını doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisansı kapsamı dışında kalan, merkez nüfusu 20.000 ve üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak olarak açıklayan Kırcı, ?Erdek´e doğalgazın gelmemesi için hiçbir neden olmadığını, proje tamamlandığında turizmin daha da canlanacağını, böylece yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da ilçenin cazibe merkezi olacağını? ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 16 Nisan Anayasa Referandumu öncesinde 6 Nisan 2017´de gerçekleştirdiği Balıkesir Mitingi´nde Balıkesir´e doğalgaz müjdesi verdiğinin altını çizen Kırcı ?Bu müjde Erdek´in de doğalgazın temizliği, rahatlığı ve konforuyla tanıştırılması açısından tarihi bir adımdır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı´nın talimatlarıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü Balıkesir ilimizde İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye, Kepsut, Bigadiç ve Erdek ilçelerine doğalgaz arzının sağlanması için başlatılan çalışmalar devam etmektedir.? dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 25 Kasım 2017´de Balıkesir Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrasında Milletvekilleri ile gerçekleştirdikleri toplantıda Erdek ve diğer ilçelere doğalgaz getirilmesi sürecini de ele aldıklarını ve özellikle Erdek´le ilgili sürecin hızlandırılması konusunda ilgililere talimatları olduğunu söyleyen Kırcı, doğalgaz konusuyla ilgili olarak 17 Ocak 2018 Çarşamba günü BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti. Kırcı, sözlerine şöyle devam etti: ?Edremit ve Burhaniye ilçelerimizin doğalgaz altyapısının yapımına ilişkin ihale önümüzdeki günlerde BOTAŞ Genel Müdürlüğü´nde yapılacak. Erdek için de doğalgaz verme tarihi 2018 yılı olarak tespit edilmiştir. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar hızla devam etmektedir. Erdek´e yapılacak doğalgaz arzı için ilk adımda Bandırma´dan Erdek´e yaklaşık 20 km civarında ana iletim hattının döşenmesi gerekiyor. Bu bağlamda, borular BOTAŞ tarafından verilecek, kamulaştırma da BOTAŞ tarafından yapılacak. Süreçle ilgili yüklenici firma ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü arasındaki görüşmeler sonuçlanmak üzere. Bölgemiz için büyük bir önemi olan bu süreç için başından beri devredeyiz, çalışmaları bir an evvel bitirmek doğalgazı halkımızın kullanımına sunmak istiyoruz. Erdekli hemşerilerimizin dört gözle beklediği doğalgaz sürecini büyük bir dikkatle takip ediyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



ışık aktaş
21.01.2018 19:03:23
geç bile kalındı

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli