Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kırcı, D8 Dönem Başkanlığı´nın ülkemize güç katacağını söyledi

Kırcı, D8 Dönem Başkanlığı´nın ülkemize güç katacağını söyledi

D8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi ?İşbirliğiyle fırsatları çoğaltmak? temasıyla Türkiye´nin ev sahipliğinde İstanbul´da yapıldı.

D8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi ?İşbirliğiyle fırsatları çoğaltmak? temasıyla Türkiye´nin ev sahipliğinde İstanbul´da yapıldı.
D-8 Dönem Başkanlığı´nın ikinci kez Türkiye´ye geçmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Türkiye´nin dönem başkanlığının hem Türkiye´nin hem de D8´in gücüne güç katacağını söyledi.
Kırcı ?D8´in dönem başkanlığı Pakistan´dan Türkiye´ye geçiyor. Türkiye bu uluslararası örgütün fikir babası olarak ikinci kez dönem başkanlığını üstlenmiş olacak. Bu açıdan toplantının tarihi bir önemi var. Birçok kıtada üyesi bulunan D8´in dönem başkanlığı Türkiye´nin küresel barış ve istikrara katkı sağlayan büyük bir oyuncu olma rolünü pekiştirecek, Türkiye´nin artan önemine yeni bir boyut kazandıracaktır.? dedi.
Açıklamanın devamında D8´in kuruluş amaçlarına değinen Kırcı ?D8, dünya ölçeğinde kalkınan ve büyük bir nüfus ve coğrafi alanı temsil eden ülkeler arasında işbirliği zemini oluşturmak, ekonomik ilişkilerde yeni fırsatlar yaratmak, somut ortak projeler geliştirmek ve üye ülkelerin dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmelerini sağlamak için Türkiye öncülüğünde kurulmuştu. Bugün yapılan İstanbul toplantısı da yeniden değerlendirme için önemli bir görüş alış verişi fırsatı. Bu manada 20. kuruluş yıldönümünde yapılan tarihi toplantı genç ve dinamik nüfusları, gelişen ekonomileri ve zengin doğal kaynaklarıyla dikkat çeken üye ülkeler arasındaki işbirliğine yeni boyutlar eklenmesine vesile olacaktır. Yeni dönemde D8 ülkeleri aralarında kurdukları sıkı işbirliğiyle dünyada ekonomik kalkınma ve istikrarın kaynağı olmalı.? ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli