Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kırcı, Balıkesir´de bir dizi programa katıldı

Kırcı, Balıkesir´de bir dizi programa katıldı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı Balıkesir´de bir dizi programa katıldı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı Balıkesir´de bir dizi programa katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´nün Balıkesir´de düzenlenen programına eşlik eden Kırcı, Erdek ve Bandırma´da temaslarda bulundu.
Balıkesir Üniversitesi´nin Akademik Yılı Açılış Töreni ve biz dizi programa katılmak için Balıkesir´i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´ye Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.
Bakan Özlü açılışta yaptığı konuşmada ?Gençlerimizin ülkemize olan aşklarını ilimle, fenle, bilgiyle, bilim ve teknolojiyle harmanlayabilirsek, bu ülkenin geleceği parlak olacaktır. İşte bu nedenle üniversitelerimize çok büyük bir önem veriyoruz. TÜBİTAK´ı yeniden yapılandırarak, üniversitelere ve özel sektöre daha etkin destekler sağlayan bir kurum haline dönüştüreceğiz. Son KHK´da, üniversitelere büyük zarar veren rektörlük seçimlerini kaldırdık.? dedi.
Bakan Faruk Özlü Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Toplu Açılış töreninde yaptığı konuşmada ise ?İleri teknoloji gerektiren ürünlerin tasarlandığı ve üretildiği bir Türkiye´yi inşa etmek istiyoruz. Bu yıl içinde AR-GE Reform Paketi´ni hayata geçirdik. Şimdi sıra Üretim Reform Paketi´nde. Bu paketle özellikle OSB´lere yönelik önemli adımlar atacağız? ifadelerini kullandı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´da yaptığı konuşmada: ?Türkiye´de hâlihazırda 5 Endüstri Bölgesinin kurulması kararının alındığını, 6. ihtisas Endüstri Bölgesinin Bandırma ilçesinde kurulması için çalışmaların başladığını açıkladı.
Bölgede Endüstri Bölgesi kurulması ile ilgili nihai kararın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılacak fizibilite çalışmaları sonucunda verileceğini söyleyen Kırcı, Balıkesir´in gelişmesine büyük katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi için siyaseten her türlü girişimi milletvekilleri olarak takip edeceklerini belirtti.
Bandırma Hicri Ercili Çocuk Evleri´ni de ziyaret eden Kırcı, Bandırma Belediyesi´nin inşa ettiği Kapalı Pazaryeri açılışına Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın davetiyle katılan Kırcı, protokolle birlikte kurdelayı keserek Bandırma halkına hayırlı olmasını diledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false