Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kirazlı Manastırı turizme doğru

Kirazlı Manastırı turizme doğru

Erdek sınırları içinde bulunan Kirazlı Manastırı'nda incelemelerde bulunan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, manastırın turizme açılması için hazırladığı raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundu.

Erdek sınırları içinde bulunan Kirazlı Manastırı’nda incelemelerde bulunan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, manastırın turizme açılması için hazırladığı raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sundu. Manastırın açılmasının ardından Balıkesir’de ve bölgede yeni bir turizm hareketliliğinin başlayacağını öne süren Çaltı, “Kirazlı Manastırı, ormanlık bölgede bulunuyor. Sessizliği ve sakinliği sevenler için ideal bir yer olarak tanınıyor. Doğa ve kültür sevenler, manastırın açılması durumunda burayı ziyarete gelecekler. Kirazlı Manastırı’nın, deniz ve karayolu ile İstanbul’a çok yakınlığı nedeniyle büyükşehirin gürültü ve stresinden bıkanların buraya ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Manastır, Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi’nde bulunuyor” dedi.
Kirazlı Manastırı, Kapıdağ Yarımadası’nın kuzeydoğu sahiline yakın bir yerde, Yukarıyapıcı ile Ballıpınar mahalleleri arasındaki bir yükseklikte, Ballıpınar’ın altı kilometre batısında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda, Fener Rum Patriği Bartholomeos da, manastırı ziyaret ederek, burada düzenlenen bir ayine katılmıştı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı