Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kimsesizlerin Evleri belediye ekiplerince temizlendi

Kimsesizlerin Evleri belediye ekiplerince temizlendi

Sındırgı Belediyesi ekipleri, ilçede yaşayan kimsesiz yaşlıları Kurban Bayramı`nda sevindirdi.

Sındırgı Belediyesi ekipleri, ilçede yaşayan kimsesiz yaşlıları Kurban Bayramı`nda sevindirdi.
60 yaş ve üzerindeki ihtiyaç sahibi yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmak amacı ile bayram için ücretsiz ev temizliği yapıldı.
Mahalle Muhtarlarının tespit ettiği kimsesiz yaşlıların bayram temizliğini Sındırgı Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan gönüllü personel yaptı.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırarak huzurlu yaşamalarını sağlamanın sosyal devlet olmanın gereği olduğunu söyledi.
Yaşları ilerlediği için evlerinin temizliklerini yapmakta zorlanan, çocukları uzakta olduğu için ya da bakacak kimseleri olmadığı için zorluk yaşayan yaşlı vatandaşların evlerini tespit ettiklerini dile getiren Başkan Yavaş, “Onlara talepleri doğrultusunda temizlik, hizmetleri veriyoruz. Bayram öncesi yaptığımız temizlik hizmeti ile onların bayrama daha güzel girmelerini sağlıyoruz. Sosyal demokrat bir belediye olarak yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da kimsesi olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
1993 yılında geçirdiği trafik kazasında omuriliği zedelendiği için felç olduğunu ifade eden 69 yaşındaki Kazım Keskin ise “Allah razı olsun belediyeden bize bakıyorlar, bizimle ilgileniyorlar. Bizim yapamadıklarımızı, gelip yapıyorlar. Ne durumumuz elveriyor nede kendi vücudumuz elveriyor yapmak için. Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın gönderdiği hediyeleri yaşlılara teslim eden Camikebir Mahalle Muhtarı Savaş Çiğdem ise, “ Bizlerde bir gün yaşlanacağız. İnşallah bizlerinde kapısını çalan olur. Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yavaş’a çok teşekkür ederiz. Sizleri unutmadığı için Allah razı olsun” diye konuştu.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu