Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kime inanacağımızı bizde şaşırdık

Kime inanacağımızı bizde şaşırdık

Balıkesir Dershaneler Birliği Başkanı Erdoğan Dönmez, Başbakan Erdoğanın geçtiğimiz gün bir televizyon programında dershanelerin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerini şaşkınlık içinde dinlediklerini söyledi.

Balıkesir Dershaneler Birliği Başkanı Erdoğan Dönmez, Başbakan Erdoğan`ın geçtiğimiz gün bir televizyon programında dershanelerin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerini şaşkınlık içinde dinlediklerini söyledi. 
Dönmez, "Kimin söylediğine inanacağımızı şaşırdık. Bu kadar tutarsızlık ve devletin üst kademesindeki insanların bu kadar birbirinden farklı demeç vermesi garip değil mi?" dedi.
Dershanelerin kapatılmasına yönelik hükümet üyelerinin birbirinden farklı açıklamalarını, "Türkiye`de çok garip işler oluyor" diyerek yorumlayan Dönmez, söz konusu kanun teklifinin 15 gün sonra Bakanlar Kurulu`na geleceğini hatırlattı. 
Oradan ne çıkacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını söyleyen Dönmez, "Tamam, dershaneleri kapatacaklar da o kadar insanı güvence altına almak için nasıl tedbirler alacaklar? Bunu da bilmiyoruz, yani bu konuda soru işaretleri var. Başbakan`ın konuşmasında verdiği bazı bilgilerin, kendisine yanlış aktarıldığı kanısındayım. Dershane parası ödeyemediği için intihar eden kişinin gazete küpürünü gösterdi." şeklinde konuştu. 
Dershanelerin kapatılması halinde özel okul olunması için çalışmaların başlayacağını bildiren Balıkesir Dershaneler Birliği Başkanı, "Özel okul olursak, bizim öğrencilerden talep edeceğimiz rakamlar büyüyecek. Dershane parasını ödeyemeyenler, o zaman özel okul parasını nasıl ödeyecekler? Meslek liselerinin öğrencilerinin, ekonomik koşullardan dolayı dershanelere gidemediğini Başbakan söyledi ancak meslek liselerinde sınavsız geçiş diye bir kavram var. Yani çocuk sınava girmeden, meslek yüksekokuluna gidebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Dönmez, devamında şöyle konuştu: "Başbakanın dershaneleri kapatma konusundaki kararlılığının farkına vardık, zaten bunun farkındaydık ancak bunun için şu andaki yaşayan kurumlara, özel okul yapmak gibi anlamsız bir teklifin dışında sunacakları ikinci alternatifin olup olamayacağını bilemeyiz. Yani, `Özel okul olacaksınız olun, olmayacaksanız kapayın, yolunuza bakın.` gibi bir kavram çıkarsa biz de ana işimiz olan eğitimi bir şekilde sürdüreceğiz. Sonuçta çocuklarımız üniversite sınavına girecek. Çocuklar da bu eğitimi isteyecekler. Eğer dershaneler kaldırılırsa bu iş yeraltına iner, özel derslere döner. Türkiye`de çok garip işler oluyor, anlamak mümkün değil. Bazen yorum yapmakta bile zorlanıyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli