Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kılıçdaroğlu, Balıkesire geldi

Kılıçdaroğlu, Balıkesire geldi

Balıkesire gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiyenin en büyük meselesinin işsizlik olduğunu söyledi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Balıkesir`e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir Ticaret Odası`nı (BTO) ziyaret etti. BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ve BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz`ın karşıladığı CHPliderine Balıkesir`in büyükşehir olmasıyla ilgili bilgi verildi.  Burada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, BTO`nun yaptırdığı kamuoyu araştırmaları ve anketlerinde öne çıkan sorunun işsizlik olduğunu, işsizliğin sadece Balıkesir`in değil, Diyarbakır`dan Muğla`ya kadar bütün Türkiye`nin en büyük sorunu olduğunu söyledi. 
Kılıçdaroğlu, "Balıkesir çok önemli fakat sorunları çok fazla olan bir il. Son 10 yılda Balıkesir`in kan kaybettiğini de görüyoruz. Umuyorum önümüzdeki süreç içinde Balıkesir kaybettiği trendini tekrar yeniden kazanmış olur. Ticaret odalarının çok önemli işlevlerini olduğunu düşünüyoruz. Ticaret erbabı çalışır, üretir, istihdam oluşturur, vergi öder, devletin hazinesine katkıda bulunur. Bu kadar önemli görev üstlenen ticaret erbabının önündeki engelleri kaldırmak da bizlerin, siyasetin görevidir. 
Bizler tüccarın, üreticinin daha güçlü olmasını isteriz. işsizlik sadece Balıkesir`e özgü bir sorun değil, şu anda Türkiye`nin gündemindeki bir numaralı sorun işsizlik. İşsizliğin temel kaynağı üretimsizlik. Bir toplum üretmezse işsizlik çıkar. Eğer işsizlik Türkiye`nin gündeminde bir numaralı sorun olmaya devam ediyor ve biz siyasetçiler olarak işsizliğe karşı kulaklarımızı tıkıyor isek doğruyu yapmamış oluruz. Balıkesir`in bir numaralı sorunu gidinDiyarbakır`ın da bir numaralı sorunu, Muğla`ya gidin aynı. Genç işsizlik oranı çok daha yüksek. Yüzde 25-30`larda. Her 4 üniversite öğrencisinden biri işsiz. 300 bin atama bekleyen öğretmen olduğunu düşünürseniz işsizliğin boyutlarını herhalde çok daha iyi kavramış oluruz" diye konuştu.
"İKTİDAR OLUNCA EMEKLİNİN MAAŞ KESİNTİSİNİ KALDIRACAĞIZ"
BTO`daki ziyaretinin ardından Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine (Besob) geçen CHP lideri, Başkan Mesut Aşanel ve yönetimiyle görüştü. Kılıçdaroğlu, Esnaf Odaları Birliğindeki konuşmasında emekli olup çalışmaya devam eden esnafın maaşından yapılan kesintileri kaldıracaklarını, bunu iktidar olduklarında ilk 6 aylık süre içinde gerçekleştireceklerini söyledi. 
Kemal Kılmıçdaroğlu, Esnaf Odalarından ayrılırken aynı katta bulunan Şehit Aileleri Derneği, Muharip Gaziler Derneğini ve Anneler Derneği`ni de ziyaret etti. ArdındanBalıkesir Ziraat Odası`na geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BZO Başkanı Sami Sözat ile görüştü. Oda başkanı Balıkesir`de çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları aktardı.
Çiftçinin iktidardan hesap sorması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu iktidar çiftçiyi bile kendi topraklarında üretmez hale getirdi. İzlenen ekonomi politikası böyleyse çiftçimizin de üzerine düşen bir görevi var; `Sen bu noktaya getirdin, biz de bunun hesabını soracağız` demeli" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ziraat Odası`ndan sonra BalıkesirKüçük Sanayi Sitesi`ne geçti. Burada sanayi esnafı ile birlikte yemek yiyen Kemal Kılıçdaroğlu, küçük işletme sahipleriyle bir araya geldi. 3 bin kişilik olarak duyurulan yemeğe 100 civarında katılımın olması beklenen ilginin gerçekleşmediği yönünde değerlendirildi. CHP liderinin programı, Balıkesir Ticaret Borsası ve Balıkesir Sanayi Odası ziyaretleriyle devam edecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli