Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kılıçdaroğlu görevlendirdi

Kılıçdaroğlu görevlendirdi

Milletvekili Akın, Erdek Körfezi konusunda rapor hazırlayacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Güney Marmara Bölgesi ve Erdek Körfezi´ne kurulması plânlanan kimya ve ağır metal sanayi tesisleri ile Şirinçavuş-Hıdırköy arasına yapılacağı belirtilen liman konusunda bir rapor hazırlayacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enerji ile ilgili olarak başdanışmanlığına getirdiği milletvekili Akın´dan, bu konuda ayrıntılı bir rapor istedi. Akın, konuyla ilgili çalışmalarına başladı.
Geçtiğimiz günlerde Ankara´ya giden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Temsilcisi Dr. Kadir Dadan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, Erdek Körfezi´ne kurulması plânlanan sanayi tesisleri ve limana karşı olduklarını vurgulayarak, Kılıçdaroğlu´ndan destek istemişlerdi.

Bilindiği gibi, son dönemde, Şirinçavuş´a termik santral yapılması konusu gündeme gelmiş, Bandırma ve Erdek belediyeleri, Bandırma Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleri ve vatandaşların büyük tepkileri üzerine geri adım atılmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu görevlendirdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli