Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kılıçdaroğlu Gönen´de

Kılıçdaroğlu Gönen´de

Sarı da Kılıçdaroğlu´nun yanındaydı

Balıkesir´in merkezi ve ilçelerinde bir dizi etkinliğe katılan Kılıçdaroğlu, önce uçakla Bandırma 6. Ana Jet Üssü´ne indi. Daha sonra kent içine giren Kılıçdaroğlu, Ordu, İnönü ve Atatürk caddelerinde, seçim otobüsü içinden vatandaşları ve esnafı selamladı. Kılıçdaroğlu´na vatandaşlar ve esnaf ilgi gösterdi.
SARI DA KARŞILADI
Kılıçdaroğlu´nu, Bandırma´da, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ile CHP´li belediye meclis üyeleri de karşıladı. Erdekli CHP´liler, daha sonra Kılıçdaroğlu´nun Balıkesir´deki gezilerine de katıldılar.
Kılıçdaroğlu, Bandırma´dan Gönen´e gitti.
Herkesin düşüncesini, özgürce ifade edebileceği bir Türkiye istiyoruz
Kemal Kılıçdaroğlu Gönen´de yaptığı konuşmada,? Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte çalışacağız. Ne için, çocuklarımız için, ne için geleceğimiz için, ne için bayrağımız için, ne için vatanımız için. Demokrasiyi sevi-yoruz, demokrasiyi büyütmek istiyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye istiyoruz. Kadın-erkek eşitliği istiyoruz. Herkesin hukuk karşısında eşit haklara sahip olduğu, bir Türkiye istiyoruz. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Adalet istiyoruz, hak istiyoruz.
Hayır oyunu kullandığımız zaman, ülkeye en büyük faydayı, en büyük HAYIR´ı yapacağız? dedi. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Adalet istiyoruz, hak istiyoruz. Anayasa değişikliği ile üstünlerin hukukunu getirmek istiyorlar, anayasa değişikliği ile parti devleti getirmek istiyorlar. Düşünebiliyor musunuz, Cumhurbaşkanı partili, başkan yardımcıları partili, başbakanla, bakanlar partili, valiler partili, kaymakamlar partili, hakimler partili, herkes partili olacak.
Diyeceğiz ki bu ülkede demokrasi var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Demokrasi istiyoruz, hukuk istiyoruz. Bu anayasa değişikliği bu güzel memleketin hangi sorununu çözüyor, hangi derdine ilaç oluyor. İşsizliğe çözüm var mı? Çiftçinin sorununa çözüm var mı? Teröre çözüm var mı? Ekonomik istikrara çözüm var mı? Dış politika da yurtta barış, dünya da barış söylemine çözüm var mı? Türkiye´ye itibar kazandıran bir madde bir madde var mı? Sanayicinin sorununu çözüyor mu? Taşeron işçisisin sorununu çözüyor mu? Memurların sorununu çözüyor mu?
O zaman bu anayasa değişikliği milletin önüne niye geliyor? Hangi gerekçeyle geliyor? Niçin getiriyorlar, hepimizin düşünmesi gerek. Bunun bir parti ile ilgisi yok, bunun bir kişi ile ilgisi yok, bunun bir seçimle ilgisi yok. Bu bir memleket meselesi, bu bir demokrasi meselesi, bu bir itibar meselesi, biz 80 milyonu tek adama teslim edecek miyiz? 80 milyonun aklını tek adamın aklına teslim edecek miyiz? 80 milyona gerek yok.
Bütün yetkileri bir kişiye verelim. İstediği gibi memleketi yönetsin. Bunun A kişisiyle, B kişisiyle, bunun A partisiyle, B partisiyle ilgisi yok. Bu nedenle, ben herhangi bir partiye sempati duyan, herhangi bir partinin üyesi olan veya hiçbir partinin üyesi olmayan 80 milyon vatandaşıma buradan sesleniyorum. Biz ülkemizin geleceği için, demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Sandığa gideceğiz. Hayır oyunu kullandığımız zaman, ülkeye en büyük faydayı, en büyük HAYIR´ ı yapacağız.?
Daha sonra otobüs ile Balya´ya giden Kılıçdaroğlu´nu MHP´li Belediye Başkanı Osman Kılıç karşıladı. Kılıçdaroğlu, MHP´li Belediye Başkanı Kılıç´a nazik davranışı ve ev sahipliği için teşekkür etti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Balya ilçesinde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bakın anayasa görüşmeleri, tartışmaları yapılıyor. 18 madde ile ilgili tartışma bizim dışımızda pek dile getirilmiyor. Başka konular tartışılıyor. Amaç gündemi saptırmak, sizin elinizden alınacak hakları, size duyurmamak için çalışıyorlar. Varsa Kılıçdaroğlu, yoksa Kılıçdaroğlu. Şu kanaate vardım ben olmasam onlar miting de düzenleyemeyecekler" dedi. Balya mitingi sonrası yapacağı kapalı alan toplantısı için Balıkesir´e hareket etti. Kılıçdaroğlu Balıkesir´de STK üyeleri, muhtarlar ve partililerle buluştu. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu Gönen
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli