Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KEV 'den 1 yılda 1 milyon 422 bin liralık destek

KEV

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV) Başkan Vekili Tolga Tetik, vakıf olarak eğitimden kültür sanata birçok alanda desteklerini sürdürdüklerini açıkladı. KEV Bandırma’da burslardan kültür, sanat ve spor faaliyetlerine bir yılda t

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV) Başkan Vekili Tolga Tetik, vakıf olarak eğitimden kültür sanata birçok alanda desteklerini sürdürdüklerini açıkladı. KEV Bandırma’da burslardan kültür, sanat ve spor faaliyetlerine bir yılda toplam 1 milyon 422 bin 939 lira tutarında destekte bulundu. 
2021-2022 yılında orta öğrenimde 11 öğrenciye harçlık, ulaşım, yemek ve kıyafet desteği sağladıklarını ifade eden Tetik, 55 üniversite öğrencisine de aylık 1000 lira tutarında burs verdiklerini söyledi. 
Tetik, “Burs vermek sureti ile desteklenen öğrenci sayımız sürekli artmaktadır. Bu dönem içerisinde yapılan toplam destek tutarı 960.251 liradır.” dedi. Okullara yaptıkları destekler konusunda da konuşan Tetik, “2021 yılında Bilsem, Bandırma Kültür ve Eğitim Merkezi’nin TÜBİTAK kapsamındaki projesine sponsor olunmuştur. Hasan Atlı İlkokulu, Eti Maden Ortaokulu, EnerjiSa Fen Lisesi okullarının müzik ses yalıtım ve akustiği yaptırıldı. 2022 yılında Bandırma Kemal Pireci Ortaokulu’na kodlama ve robotik atölyesi kurulmuştur. İlçe Koruma Kurulu Koordinesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki yükümlü ve hükümlü çocuklarına çanta ve kırtasiye desteğinde bulunulmuştur. Bu dönem içerisinde yapılan toplam destek tutarı,308.443 liradır.” dedi. 
Kitap basımlarının yanı sıra spor faaliyetlerini de desteklediklerini dile getiren Tetik, şunları söyledi: “İlçe Spor Müdürlüğü’nün başlattığı eskirim sporuna malzeme desteği ile müdürlük bünyesinde faaliyette bulunacak öğrenci sporculara t-shirt yaptırılması, 11-12/Eylül/2021 tarihlerinde yapılan Kyzikos Ultra Maratonuna sponsor olunması. 2022 Yılında İlçe Spor Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin etkinliklerde kullandığı kıyafetlerin kiralanması ve ekibin “İnebolu Şapka ve Kıyafet İnkılabı Festivaline katılabilmesi için ulaşım giderine katkı yapılmıştır. 9-11 Eylül 2022 tarihinde yapılan Kyzikos Ultra Maratonuna sponsor olunması, Bandırma Spor Kulübü’nün genç-amatör sporcularına eşofman, şort takım ve çorap desteği yapılmış, Bandırma Engelsiz Meclisi’ne Boccia Oyun topları alınmıştır. Bu dönem içerisinde yapılan toplam destek tutarı, 154.244 liradır. Bu 2 yıllık süre içerisinde eğitime yapılan destek ve katkılarımız ile amatör spor ve sporculara yapılan katkılar toplamı 1 milyon 422 bin 939 liradır. Bu faaliyet ve destekler, kurumsal mütevellilerimiz olan kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü, belediye başkanlığımız ile koordineli ve karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunarak yönetim kurulumuzda değerlendirilerek karar alınmak suretiyle gerçekleştirilmiştir.” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ' yılda milyon liralık destek
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı