Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kestanelik Muhtarı, Aysanı örnek gösterdi

Kestanelik Muhtarı, Aysanı örnek gösterdi

Erdeke bağlı Kestanelik Köyü Muhtarı Mustafa Tonay, siyasetçilerin Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanı örnek almalarını istedi.

Erdek`e bağlı Kestanelik Köyü Muhtarı Mustafa Tonay, siyasetçilerin Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı örnek almalarını istedi.
Sadece İl Özel İdaresi tarafından hizmet getirilen köylere, uzun yıllardır ilk kez bir belediye başkanı tarafından hizmet getirilmesi Kestanelik köy halkını önce şaşırtmış ardından sevindirmiş.
Kestanelik Köyü`ne, köy düğünlerinin yapıldığı 400 M2`lik alanı parke taş ile donatımını sağlayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı, çok farklı bir siyasetçi kimliği olarak tanıdıkları itirafında bulunan Muhtar Tonay, Başkan Aysan`ı kendilerine verdiği sözünü tutmasından dolayı minnetle andı.
Hafta içinde, Yeni Erdek Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Kestanelik Köyü`nde, köyün muhtarı Mustafa Tonay`la muhtarlık görevinin son 22 ayını konuştuk.
2011 yılı için il özel idaresinden 8 bin lira ödenek ayrıldığını öğrendiğini bizimle paylaşan Tonay, köy halkının en büyük gelir kaynağının balıkçılık olduğunu dile getirdi.
Köyden 1. grubun Eylül 2010 ile Ocak 2011 ayları arasında çalışıp paydos ettiğini, tayfların kişi başına bin 500 lira para kazandığını söyleyen Tonay, "5 gırgır, Ege Denizi`nde yasak olmayan noktalarda balık tutan 10 trol ile 1 algarna Ege, Marmara ve Karadeniz`e açıldı. Ege`de, Hamsi-istavrit-kolyoz, Marmara`da hamsi-sardalya, Karadeniz`de sadece hamsi tutuldu. Bu sene palamut ve lüfer çok az çıktı. Şimdi ise 3 teknemiz 15 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında 1 aylığına Akdeniz`e Orkinos avına gidecek olup bu teknelerimiz şimdi bunun hazırlığını yapıyor." dedi.
Köyde aşırı yağışlar sonrasında devamlı olumsuz etkilenen köyün girişindeki köprünün yenilenmesi için geçtiğimiz günlerde AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek ile AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay`ın köye gelip, yerinde inceleme yapıldığını vurgulayan Tonay, 2011 yılı için köye ayrılan 8 bin lira ödenekle köyde çamurlu yolun kalmayacağını açıkladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli