Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KESK 18 yaşında

KESK 18 yaşında

Kamu İşçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK), 18 yaşına bastı. KESKin kuruluş yıldönümü, Bandırmada da, bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıyla kutlandı.

Kamu İşçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK), 18 yaşına bastı. KESK`in kuruluş yıldönümü, Bandırma`da da, bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıyla kutlandı.
Etkinlikte konuşan Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanı Selçuk Ukşal, 8 Aralık`ın, KESK`in kuruluş yıldönümü olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Dünyada emek mücadelesi ve onun değerlerine karşı tarihte eşi görülmemiş saldırıların yaşandığı bir dönemde `Hak verilmez, alınır` ilkesini rehber edinerek sürdürdüğü fiili meşru mücadelesiyle kamu emekçilerinin yüz akı olan KESK`in 18. yaşını kutluyoruz. Emekçilerin demokrasiye, özgürlüklere, eşitliğe yürüyüşü ile içe geçen tarihimiz elbette ki 18 yıldan ibaret değildir. KESK`in tarihi Encümen-i Muallim`den TÖS`e, TÖB-DER`e, TÜS_DER`e ulaşan, 12 Eylül karanlığını yırtanların tarihidir. KESK, bu ülke emekçilerinin geçmişi, bugünü ve yarınıdır. Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak gören siyasi iktidarlar tarihin çöplüğündeki yerlerini çoktan almışlardır. Mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığı hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır. KESK`in 18. yaşını kutlarken, emekleriyle, ödedikleri bedellerle bu onurlu tarihi yazan arkadaşlarımızı saygıyla ve özlemle anıyoruz. Bize emanet ettikleri haklılığın, onurun ve kararlılığın mücadelesiyle dolu tarihe yeni sayfalar ekleyeceğimize söz veriyoruz. Sendikal faaliyetlerimizi suçmuş gibi gösterenlerin hapishanelerinde tutuklu arkadaşlarımıza, baskılarla KESK`i bertaraf edeceklerini sananların hevesini kursağında bırakmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. El etek öpmeden, sırtımızı bir yerlere dayamadan, rüzgâr gücüyle değil, rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımız sonsuza dek dalgalanmayı sürdürecektir. Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz! Yaşasın sendikal mücadelemiz! Yaşasın KESK!


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli